Öğrencilerin tercih ettiği şehir: Konya

Öğrencilerin tercih ettiği şehir: Konya

Bünyesinde 5 üniversiteyi bulunduran Konya, yeni dönemde öğrencileri bekliyor. Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri arasında yer alan Konya'nın birçok şehre göre daha ucuz, yurt kapasitesinin de daha yüksek olması, talebi artırıyor.

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. ÖSYM, tercihlerin 27 Temmuz- 8 Ağustos arasında yapılacağını belirtti. Bünyesinde Selçuk Üniversitesi'ni, Necmettin Erbakan Üniversitesi'ni, Konya Teknik Üniversitesi'ni, KTO Karatay Üniversitesi'ni ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'ni barındıran Konya, yine en çok tercih edilen illerin arasında yer alacak. 'Üniversiteler şehri' olarak adlandırılan Konya, birçok öğrenciye ev sahipliği yapacak.

4-3.jpg

BAŞKAN ALTAY'DAN ÖĞRENCİLERE KONYA DAVETİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, öğrencileri Konya'ya davet etti. Altay, “YKS’de en iyiler Konya’yı seçiyor. Şehir güzel, ulaşımı kolay, eğitimi kaliteli, hayatı huzurlu. Konya sizi bekliyor” paylaşımında bulundu.

KONYA HER ANLAMDA YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Konya 2 No’lu Şube Başkanı Şenol Metin, YKS sonuçlarının hayırlı olmasını diledi. Öğrencilerin önemli bir yol ayrımında olduğuna dikkat çeken Metin, “Sonuçlar hayatın sonu değil” dedi. Önümüzdeki günlerde tercih sürecinin başlayacağını söyleyen Metin, yine birçok öğrencinin Konya'yı değerlendireceğini belirtti. Başkan Metin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konya, kadim bir şehir. En nitelikli üniversiteler şehrimizde var. Konya, aynı zamanda bir sivil toplum cenneti. Gençlerimiz bu alanda da kendini geliştirme imkânı bulabilir.

4-2-senol-metin.jpg

Konya, yaşanabilir şehirler arasında hep yer alır. Bu şehirde yaşam kolaylığı var. Güvenli bir şehir. Yurt kapasitesi yüksek. Konya, kendi ligindeki iller arasında her anlamda en ekonomik şehir. İstanbul'da, Ankara'da olan her şey, Konya'da mevcut. Sosyokültürel imkân çok fazla. Yurtların ifade ettiğim gibi kapasitesi fazla olduğu kadar, niteliği de yüksek. Ulaşım ucuz, hayat huzurlu. Sadece kiralar Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'da da biraz yüksek. Bu tuzağa düşmesinler. Yurt imkânı çok fazla.”

KONYA'DAKİ KYK YURTLARI TALEPLERİ KARŞILAYACAK

Konya genelinde toplamda 35 devlet yurdu bulunuyor. Bu yurtların 17'si ilçelerde, 18'i ise merkezde yer alıyor. Erkek ve kız öğrenci kapasitesi ise ayrı ayrı değerlendiriliyor. Konya devlet yurtlarının bütün taleplere karşılık verecek gücünün olduğu biliniyor. Geçtiğimiz yıl KYK yurtlarını tercih eden öğrencilerin çok büyük bir kısmı, yurtlara yerleşirken, 2-3 haftalık zaman dilimi içinde sonradan açıktan müracaat edenlerin de kayıtları yapıldı. Bu yıl sadece Ereğli'de talep noktasında bir problem olma endişesinin yaşandığı, tercih öncesi atılan adımlarla bu olası yaşanabilecek problemin önüne geçildiği, lojmanların, öğrenci misafirhanesi yapıldığı öğrenildi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum