Öğrencilerin İyi Fikirleri İşe Yaradı

Öğrencilerin İyi Fikirleri İşe Yaradı

Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencilerini yenilikçi düşünme ve girişimciliğe teşvik etmek amacıyla bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 'İyi Fikir İş Projeleri ve Girişimcilik Yarışması'nda fikirlerini projeye dönüştüren öğrenciler,...

Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencilerini yenilikçi düşünme ve girişimciliğe teşvik etmek amacıyla bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 'İyi Fikir İş Projeleri ve Girişimcilik Yarışması'nda fikirlerini projeye dönüştüren öğrenciler, kendi işlerini kurmanın yolunu açtı. Yarışmanın sonunda ilk üçe giren öğrenciler, KOSGEB’den toplam 245 bin TL değerinde destek, Uludağ Üniversitesi’nden de 17 bin 500 lira para ödülü kazandı.

Uludağ Üniversitesi 4. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri kapsamında düzenlenen 'İyi Fikir İş Projeleri ve Girişimcilik Yarışması' sonuçlandı. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapılan yarışmada jüri üyeleri yaptığı değerlendirmede, dereceye giren üç projeyi belirledi.

DERECEYE GİREN PROJE VE VE ÖDÜLLERİ

NANOGENE: Taşıyıcı bir sistem olan Katı Lipit Nanopartiküllerin (KLN) gen aktarımı için kullanılması. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı doktora öğrencisi Gamze Güney, ödül olarak 150 bin TL değerinde proje desteği + 10 bin TL para ödülü kazandı.

Gamze Güney’in yaptığı projenin amacı: Bu işletmede, gen aktarım yönteminde kullanılan Lipofectamine’e alternatif olarak üretilecek olan katı lipit nanopartiküller ile gen aktarımının gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. KLN’lerin yaygın olarak üretilmesi ve ülke ekonomisine katkı sağlanması planlanıyor. Ayrıca, ülkede gen tedavi uygulamalarının artırılmasını sağlayarak, toplumun sağlık standartlarının geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor.

APEX®: Lineer Fresnel Konsantre Güneş Enerjisi Sistemlerinin İmalat ve Uygulamaları. Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri Çağrı Bostancı, Samet Yeşiller’in hazırladığı proje ikinci oldu.

Proje ödül olarak 70 bin TL değerinde proje desteği + 5 bin TL para ödülü almaya hak kazandı. Projenin amacı; işletmenin amacı güneşin ışık enerjisinden faydalanılarak elektrik üretimine yönelik teknolojinin geliştirilmesi ve üretimi alanında Ar-Ge çalışmaları yapmak, ekonomik sürdürülebilir ve uzun süreli yenilebilir enerji üretim platformlarının üretilmesidir. İşletme aynı zamanda bu sistemlerin kullanım alanlarında verimli bir şekilde etkin kullanımını da Ar-Ge konularından biri kabul ediyor.

HT-Throwıng: Atletizm Araçlarında Gerçek Zamanlı Ölçüm ve Analizler ile Sporcu Performansı İzleme ve Geliştirme Projesi.

Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Betül Avcı tarafından hazırlanan proje, ödül olarak 25 bin TL değerinde proje desteği + 2 bin 500 TL para ödülü kazandı. Projenin amacı; işletmenin ana faaliyeti, profesyonel sporcu yetiştirmek için teknoloji ürünleri geliştirmek, üretmek ve satmak olarak belirlendi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.