Öğrencilerin "Havaş" isyanı

Öğrencilerin "Havaş" isyanı

Havaalanına ulaşımı sağlayan Havaş firması vatandaşın tepkisini topluyor.

Havaalanından şehir merkezine ulaşımı sağlayan tek firma olan Havaş, yolcuları Konya Havalimanı'na 10 TL'ye taşıyor. Taksiler ise 20 TL taşıyor. Havaalanına yolcu taşıyan başka bir firmanın olmaması rekabeti ortadan kaldırıyor. Uçak ile seyahat etmek isteyen öğrenciler, hem havalimanına ulaşımda zorluk yaşıyor hem de yüksek bir ücret ödüyor. Kayacık Bölgesi'ne otobüs seferi koyan Büyükşehir Belediyesi, o bölgeye sadece birkaç kilometre uzaklıktaki havaalanına sefer koymaması "Rant mı var?" sorusunu akla getiriyor. Havaşın fiyat politikasından dolayı uçakla yolculuk yapmaktan vazgeçtiğini ifade eden bir öğrenci, "Bosna-Hersek'ten havaalanına taksiyle gidiyorum. Çünkü taksiye 20 lira veriyorum. Havaş'ın neredeyse sabit fiyatı yok. Türkiye'deki en fazla fiyat ücreti Konya" dedi.

BELEDİYE GÖZ MÜ YUMUYOR?

Selçuk Üniversitesi öğrencilerinden Akın Önat, "Bu sene üniversiteye başlamamla birlikte havalimanını aktif kullanmaya başladım. Havalimanına indikten sonra malumunuz ki şehir içine ulaşım sağlamak gerekmektedir. Bunun içinde maalesef tek bir ulaşım yolu var o da özel sektörün işlettiği Havaş araçları. Ne yazık ki belediyemiz bizi özel sektöre mahkum etmektedir bırakın özel sektörü yalnız ve yalnız tek bir firmaya bağımlı durumdayız. Bu durum ne belediyenin sosyal belediyeciliğine ne de Konya gibi büyük bir şehre yakışmamaktadır. Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Ağrı ve Van Ferit Melen Havalimanları'nda ulaşım biz de olduğu gibi tek bir özel firmada değil belediyelerinin sağladığı halk otobüsleriyle yapılmaktadır" dedi.

Bu duruma bir son verilmesini isteyen Serdar Acar isimli öğrenci ise, "Havaş firmasının bölgede rakipsiz olarak çalışması ve ne özel sektör olarak ne de belediye olarak karşısında bir rakip bulunmaması Havaş'ın işini kolaylaştırıyor. Tüm bu söylediğim nedenlerden dolayı belediyenin havalimanı şehir merkezine hat açması hiç olmazsa havalimanı-otogar mevkine bir aktarma araç koymasını bunlarda gerçekleştirilmezse, ki bizden hem nüfus hem de ekonomik bakımdan küçük iller göz önüne alındığında bunların yapılmaması imkansız gözüküyor, işletmeyi diğer özel sektör firmalarına açması gerekmektedir" diye konuştu.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum