Öğrenciler Tiyatro Sahnelerinin Yıkılmasını Protesto Etti

Öğrenciler Tiyatro Sahnelerinin Yıkılmasını Protesto Etti

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi önünde toplanan bir gurup öğrenci, tiyatro sahnelerinin yıkıldığı gerekçesiyle eylem yaptı. Kostümle geldikleri eylemde gitar eşliğinde şarkı söyleyen öğrenciler, üniversite...

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi önünde toplanan bir gurup öğrenci, tiyatro sahnelerinin yıkıldığı gerekçesiyle eylem yaptı. Kostümle geldikleri eylemde gitar eşliğinde şarkı söyleyen öğrenciler, üniversite yönetimini protesto etti.

Sahne Dayanışması üyesi bir grup öğrenci, Beyazıt’taki İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi binasındaki tiyatro sahnelerinin yıkıldığını belirterek eylem yaptı. Kostümleriyle eyleme katılan öğrenciler gitar eşliğinde şarkı söyledi. ‘Tiyatro sahneleri üretecek yok olmayacak’ yazılı pankartla yürüyüş yapan öğrenciler, rektörlük binası önüne geldi. ‘Tiyatro özgürlüktür, baskılanamaz’, ‘Piyasaya inat yaşasın sanat’ şeklinde slogan atan öğrenciler, ‘Açık ve uzaktan tiyatro istiyoruz’, ‘Siz yıkmayı iyi bilirsiniz’, ‘Bu neyin kafası’ yazılı döviz açtı.

Basın açıklamasını okuyan Ayşenur Vatansever, “Öğrenci kültür merkezi, 1990 yılından 2010 yılına kadar, öğrenci kulüplerinin toplumsal konulara duyarlı, kolektif çalışmalarını yürüttüğü toplumsal bir faaliyet alanıydı. 2010 yılından günümüze kadarki süreçte ise bu faaliyetlerden neredeyse arındırılmış, sadece iki tiyatro kulübünün zorlukla çalışmalarını yürütebildiği, kar amacıyla işletilen Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’ne (AUZEF) tahsis edilmiş bir kurum haline geldi. Okul yönetiminin bütün gizleme çabalarına rağmen sahnenin AUZEF’in alt yapı ihtiyaçları doğrultusunda yıkılıp büro yapılmak istenildiği öğrenildi. Geçtiğimiz gün ise sahnemizin gizlice yıkıldığı teknik, kostüm ve dekor birikimimizin kullanılamaz hala getirildiği gerçeğiyle karşı karşıya kaldık. Tiyatro yapmanın bütün imkanlarının yolu kesilmeye çalışılmaktadır. İstanbul Üniversitesi’nin bu saldırısı sadece tiyatro kulüplerine değil, kurumsal anlamda tiyatroya karşı bir saldırıdır.” şeklinde konuştu.

Eylemciler, protestonun ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.