Öğrenciler şehri hareketlendirdi

Öğrenciler şehri hareketlendirdi

Üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala şehirde hareketlilik yaşanmaya başladı. Konya'ya gelen öğrenciler önce elektrik, su ve doğalgaz aboneliğini açtırdı; ardından da spotçulara akın etti

Konya, farklı şehirlerden çeşitli üniversitelerde okumak için gelen öğrencilere kucak açmaya devam ediyor. Yeni eğitim öğretim yılının yaklaşması ile birlikte özellikle; Selçuk Üniversitesi'ne yakın olan Bosna Hersek Mahallesi'nde, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Karatay Üniversitesi bir de Gıda Tarım ve Hayvancılık Üniversitesi yakınları ve çevresinde renkli görüntüler oluşuyor.

KONYA'YI YAKINDAN TANIYORLAR

Kayıt aşamasında Konya'yı yeterince gezme imkanı bulamayan üniversite öğrencileri, yavaş yavaş şehri keşfetmeye başlıyor. Öğrenciler, Konya'yı yakından tanımaya ilk olarak Mevlana Müzesi'ni ziyaret ederek ve Konya'nın meşhur etliekmeğini yiyerek başlıyor. Bamya çorbası, sacarası da tat olarak  öğrencilere farklı geliyor. Ayrıca Akyokuş, Sille, Japon Parkı, Zafer, tarihi camiler, müzeler  öncelikli ziyaret edilen mekanlar arasında yer alıyor.

ÖĞRENCİLER 2. EL EŞYA ALIYOR 

Elektrik, su ve doğalgaz aboneliği açtırmak için seferber olan üniversite öğrencileri, evlerinin ihtiyacını karşılamak için aynı zamanda spotçulara da akın ediyor. 2. el eşyaya yönelen öğrenciler, en fazla kanepe, halı, buzdolabı ve çamaşır makinesi alıyor. Yurdu tercih eden öğrenciler de yine evde kalacak öğrenciler gibi çoğunlukla bez dolap ve sepet gibi küçük ürünlere yöneliyor. Spotçuların yanı sıra, Sosyete Pazarları, küçük çarşılar da öğrencilerin ilgi odağı haline geliyor.

KAFELER VE DÖNERCİLERDE YOĞUNLUK  

Üniversite öğrencilerinin keyifli vakit geçirebilmesi için Konya'da yeni yeni kafeler açılıyor. Öğrencilerin bütçesine uygun dönercilerin sayısı ise artıyor. Kafe ve dönercilerde bu ara yoğunluk yaşanıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı noktalara kurulan bisiklet durakları da öğrencilerin ilgi odağı haline geliyor.  Üniversitelerin açılması ile birlikte yoğunluğun daha fazla olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.