Öğrenciler İstanbul'un Tarihi Yerlerini Gezdi

Öğrenciler İstanbul'un Tarihi Yerlerini Gezdi

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen 2014 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrencilere İstanbul’un...

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen 2014 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrencilere İstanbul’un tarihi yerleri gezdirildi.

Gençlik Projelerini Destekleme Programı kapsamında hazırlanan 'Medeniyet Yolculuk Asımın İzinde' adlı proje kapsamında 42 öğrenci için İstanbul’un tarihi ve turistlik yerlerine gezi organizasyonu düzenlendi. Çevre okul öğrencileriyle kaynaşarak güzel bir gün geçiren öğrenciler Eyüp Sultan Camii ve türbesi, Panorama 1453 Müzesi, Sultan Ahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı ve Gülhane Parkı’nı ziyaret etti.

Alaplı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, bu proje ile gençlerin milli kültürünü ve tarihini tanımasının amaçlandığını belirtti. Türkyılmaz, "İstanbul’a ilk gezimiz. Bir gezimiz daha olacak yine İstanbul’a, onun organizasyonunu da önümüzdeki günlerde yapacağız. Bugün gerçekten tarihi ve kültürel yerleri gezdik. En son mart ayında Çanakkale gezimiz olarak. Bu tarihler arası Edirne, Bursa gezileri de olacak. Her gelişimizde yaklaşık 40 öğrenciyle geleceğimizi düşünürsek yaklaşık 250’e yakın öğrencimizi gezdirmiş olacağız." dedi.

Projenin amacına uygun bir şekilde gerçekleştiğini ifade eden Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Murat Turhan ise "42 öğrencimize İstanbul’un tarihi ve turistiklik yerlerini gezdirdik. Özellikle ecdat yadigarı olan yerlere götürme imkanı bulduk. En azından tarihi mirasımızın farkındalığına vardılar. Bu açıdan önemli oldu ve olumlu bir gün geçirmiş olduk. Bu tür gezilerimiz aynı kapsamda proje kapsamında devam edecek. Öğrencilerimize kültürel ve milli miraslarımızı yerlerinde görmelerini sağlamayı amaçlıyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.