Öğrenciler İçin İlk Ders Zili Çaldı

Öğrenciler İçin İlk Ders Zili Çaldı

Bursa’da 2014-2015 eğitim öğretim yılı Yıldırım ilçesi Yunus Emre İlk ve Ortaokulu'nda gerçekleştirilen törenle başladı.Bursa’da eğitim öğretim açılış programı İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Atatürk...

Bursa’da 2014-2015 eğitim öğretim yılı Yıldırım ilçesi Yunus Emre İlk ve Ortaokulu'nda gerçekleştirilen törenle başladı.

Bursa’da eğitim öğretim açılış programı İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.

Program, çelenk sunumunun ardından Yıldırım ilçesinde bulunan Yunus Emre İlk ve Orta Okulu'nda gerçekleştirilen törenle devam etti. Törene MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ve İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’nın yanı sıra veliler katıldı.

Eğitim ile öğretim farklı kavramlar olduğunu belirten Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, “Eğitime son yıllarda önemli yatırımlar yapılıyor. Etkileşimli tahta, tablet bilgisayar, dynet dil eğitim programı gibi önemli uygulamalar oluşturuldu. Bu teknolojinin en iyi şekilde kullanılması ve eğitim alanında en iyi verimin alınmasını arzu ediyoruz” dedi.

MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt da, “Öğrencilerimiz tatilin ardından okullarına koşarak geldiler ve bugün eğitime başlıyorlar. Eğitimin en önemli unsuru olan ve öğrencilerimize en az anne-babaları kadar şefkat gösteren, onlara tüm sıkıntılarında yardımcı olan öğretmenlerimize de başarılı bir yıl temenni ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da, eğitimin sadece okulla sınırlı olmadığını belirterek, öğrenmenin hayat boyunca sürmesi gerektiğini söyledi. Konuşmalardan sonra öğrencilerin şiir ve halk oyunları gösterilerinin ardından sınıfları ziyaret eden protokol üyeleri, öğretmen, öğrenci ve velilerle sohbet etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.