Öğrenciler Görerek Öğreniyor

Öğrenciler Görerek Öğreniyor

Merzifon Ümit Eğitim Kurumları Özel Ahi Koleji 6. sınıf öğrencilerinin hazırladığı hücre maketleri sergisi tüm öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı. Hücreyi somut olarak izlemek öğrencilerde merak uyandırdı. Okul Müdürü Arslan...

Merzifon Ümit Eğitim Kurumları Özel Ahi Koleji 6. sınıf öğrencilerinin hazırladığı hücre maketleri sergisi tüm öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı. Hücreyi somut olarak izlemek öğrencilerde merak uyandırdı.

Okul Müdürü Arslan Cömert'in açılışını yaptığı sergi hakkında bilgi veren Fen Bilgisi Öğretmeni Esra Aydın, derste teorik olarak bir ay boyunca hücre konusunu sözlü, yazılı ve görsel olarak işlendiğini, tüm bu öğrenme yöntemlerinden çok daha kalıcı öğrenme yönteminin görerek, dokunarak, uygulayarak kalıcı olacağından dolayı böyle bir sergi yapmayı kararlaştırdıklarını söyledi. Serginin hazırlanma sürecinde öğrencilerin merakla araştırma yaparak modelleri oluşturma çabası gösterdiklerini aktaran Aydın, "Her bir öğrencim farklı bir materyal kullanarak modelleri oluşturdu. Öğrencilerin bu şekilde hücre konusunu çok iyi öğrendiğini gözlemledim. Sergiyi hazırlayan öğrencilerin dışında diğer öğrenciler de gezerken kitaplarda resmini gördüğü hücreyi somut bir şekilde incelemeleri de bilgilerin kalıcı olmasını sağladığını ifade ettiler. Bu yöntem öğrencinin derse karşı ilgisinin ve başarısını artırmakta, bu nedenle yaparak, yaşayarak öğrenme yöntemine diğer konularda da devam edeceğiz” dedi.

Ayrıca sergi için hazırlanan hücre modeli şeklindeki pastalarda güne renk kattı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.