Öğrenciler Bu Uygulamayı Çok Sevecek

Öğrenciler Bu Uygulamayı Çok Sevecek

Matematik problemlerinde zorlanan öğrencilere 'en pratik çözüm', akıllı telefonlardan geldi. Akıllı telefonlar için geliştirilen yeni uygulama ile ağır matematik problemleri bir saniyede çözülüyor. Özellikle son 5 yılda akıllı telefonlar...

Matematik problemlerinde zorlanan öğrencilere 'en pratik çözüm', akıllı telefonlardan geldi. Akıllı telefonlar için geliştirilen yeni uygulama ile ağır matematik problemleri bir saniyede çözülüyor.

Özellikle son 5 yılda akıllı telefonlar hayatımızda daha çok yer edinmeye başladı. Öyle ki artık telefonlar, istediğimizi arama veya onlara mesaj atma dışında; gelen günlük haberleri okumadan hava durumunu öğrenmeye, trafik durumunu kontrol etmeden yön bulmaya, hatta not tutmadan kitap okumaya kadar birçok özelliği ile hayatımıza girdi.

Son çıkan programlardan kamera yardımı ile kitaptaki matematik sorularını kısa sürede çözebilen uygulama ise özellikle öğrencilerin ilgisini çekeceğe benziyor. Zira bu uygulamanın bulunduğu telefona sahip kişinin, kitapta, testte veya herhangi bir yerde gördüğü matematik problemine kamerasını tutması yeterli. Program, gerisini birkaç saniyede hallediyor ve problemi çözüyor. Üstelik nasıl çözdüğüne dair açıklamaya da tek bir tuşla ulaşılabiliyor.

“PhotoMath” adlı uygulama, IOS ve Windows platformlarında kullanıcıların beğenisine sunuldu. Android platformuna gelmesinin ise yıl sonunu bulacağı belirtiliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.