Öğrenciler Belediye Otobüslerinde 1 Lira Ödeyecek

Öğrenciler Belediye Otobüslerinde 1 Lira Ödeyecek

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan itibaren, belediyeye ait otobüslerde öğrenci ücretinin 1 lira olacağını açıkladı. Başkan Sözlü, Büyükşehir Belediyesi otobüslerinden yararlanan vatandaşların...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan itibaren, belediyeye ait otobüslerde öğrenci ücretinin 1 lira olacağını açıkladı.

Başkan Sözlü, Büyükşehir Belediyesi otobüslerinden yararlanan vatandaşların yüzde 84’ünün öğrenci olduğu gibi gerçek dışı bir istatistikle karşı karşıya bulunulduğunu ifade etti. Sözlü, bu ayrımı net şekilde yaparak, belediyenin zarara uğratılmasını engelleyecek sistemin hayata geçirilmesinin ardından öğrenci ücretlerinin 1 lira olacağını belirtti. Başkan Sözlü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan itibaren öğrencilerin Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerden 1 liraya yararlanmaya başlayacağını kaydetti.

Öğrenci ücretlerinde indirim gerçekleştirmek, Başkan Sözlü’nün seçim öncesi vaatleri arasında da yer alıyordu. Başkan Hüseyin Sözlü, UKOME’nin toplu taşıma ücretlerine yaptığı zammın ardından, Belediye Meclisi’nde bir açıklama yapmış ve öğrenci olmayan çok sayıda sivilin, öğrenci ücreti ödeyerek toplu taşımadan yararlandığını, bu sorunun giderilmesinin ardından öğrenci ücretlerinin yeniden düzenleneceğini ve yüzde 50 oranında aşağıya çekileceğini duyurmuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.