Öğrenci şehri oldu

Öğrenci şehri oldu

Bosna-Hersek, Konya'nın nüfus olarak en büyük mahallesi olmasının yanı sıra, sınırları içerisinde iki üniversite; Mevlana Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi'nin bulunması bu mahalleye yatırımları da artırdı

Yakın çevresinde iki tane büyük üniversitenin bulunması, çok farklı tarzda eğlence noktalarının, yemek yenilecek ucuz yerlerin olması ve bu mahallede genellik ile öğrencilerin ağırlıkta bulunması, Bosna Hersek Mahallesinin, Konya içerisinde ayrı ve özel bir yer olmasına sebep oldu.Konya'ya her yıl  farklı illerden üniversite okumak için öğrenciler geliyor. Bu sayı, her geçen yıl artıyor. Mahalle içerisinde güç geçtikçe her tür imkana karşılık verecek mekanların ve yerlerin açılması, öğrencilerin mümkün kalmadıkça şehir merkezine gerek kalmıyor. Bu mahalleye olan talebin artması gerek esnafın gerekse ev sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Mahallede öğrencilerin arkadaşları ile zaman geçirmesi ve gece hayatının şehir merkezine göre renkli olması öğrenciler tarafından da memnuniyet ile karşılanıyor.

MAHALLE GÜNÜN HER SAATİ CANLI

Bosna-Hersek Mahallesinde hayat, sabahın erken saatlerinde başlıyor. Sabah, öğrencileri okullarına giderken, arkadaşları ile kahvaltı yapmaya giderken veya şehrin farklı noktalarından, farklı üniversitelerde okuyup da mahalleye gelenleri görmek mümkün. Akşam saatlerine doğru pazar meydanlarına kurulan seyyar köftecilerin, mahallenin farklı alanlarına yayılmış pilav tezgahlarının, içinde ucuz ve temiz yemeklerin bulunduğu yemek salonlarının ve farklı tarzda kafelerin olması Bosna Hersek Mahallesine ayrı bir görünüm katarken; günün her anının da canlı olmasına sebep oluyor. Öğrenciler soğuğa aldırış etmeden ucuz ve temiz olan ekmek arası köftelerini yemenin tadını çıkarıyorlar. Bosna-Hersek Mahallesi ile ilgili duygularını ifade eden Tempo Büfe işletmecisi Mehmet Ali uyar, “Yaklaşık olarak üç yıldır burada işletmecilik yapıyorum. Bosna-Hersek Mahallesinin tam orta yerinde dükkanım var. Dükkanımın böyle bir yerde bulunması öğrencilerin dükkana olan ilgisini artırıyor. Farklı farklı illerden okumaya gelen genç kardeşlerimiz var. Hepsine elimizden geldiğince ilgi gösterip, güzel davranmaya çalışıyoruz. Sonuçta biz Konya'nın yerlisiyiz. Konya halkı misafirperverdir. Buraya gelen kardeşlerimiz, okulunu bitirip gittiği zaman isterim ki bizden memnun bir şekilde ayrılsınlar. Bosna Hersek Mahallesi günün her saati canlı. Öğrenci sayısının fazla olması ihtiyaçları da çeşitlendiriyor. Biz, Bosna Hersek Mahallesi esnafları olarak elimizden geldiğince bütün öğrenci kardeşlerimize yabancı gibi davranmamaya çalışıyoruz. Mahallenin havası çok değişti. Buraya olan yatırımlar arttı. Hem öğrenci kardeşlerimiz hem de biz bu mahalle de olmaktan memnunuz.” dedi.

KÖFTECİLERE BÜYÜK İLGİ VAR

Bosna Hersek Mahallesinde seyyar araba ile pazar alanı içerisinde köfte satan köfteci Bayram Abi ise mahalleye ve köftelerine olan ilginin her geçen gün arttığını belirterek, “Her akşam üstü burada arabalarımızın önünde öğrencilerin yemek ihtiyacını karşılamak için mangalımızı yakıyoruz. Öğrenciler tek olarak veya arkadaşları ile grup olarak geldikleri zaman hava sıcakta olsa soğukta olsa keyif alarak burada yemeklerini yiyebiliyorlar. Ardından semaverde demlediğimiz çaydan içiyorlar. Tüm bu yaşananlar küçük veya basitmiş gibi gözükebilir. Bu durum böyle gözükse de onlar bu süreç içerisinde ki zamandan büyük bir keyif alıyorlar. Mahalle, her geçen gün gelişiyor ve kalabalıklaşıyor. Siparişleri yetiştirmekte güçlük çektiğimiz zamanlar bile oluyor. Ama her ne olursa olsun bu işe burada talep var. Bizde öğrenci kardeşlerimizin talebine karşılık vermek için buradayız” cümlelerini kullandı.

 EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum