Oğlunun adı Kuran Kursunda da yaşayacak

Oğlunun adı Kuran Kursunda da yaşayacak

Hayırsever İşadamı Seyit Ali Coplan, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden oğlunun adına camii yaptırdı.

Hayırsever İşadamı Seyit Ali Coplan, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden oğlunun adına camii yaptırdığı Şükrü Coplan Camii’nde 2011–2012 Eğitim-Öğretim yılı münasebetiyle Şükrü Coplan Kur’an Kursu’nun açılışı yapıldı

Açılışa AKP Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Selçuklu İlçe Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Selçuklu Müftüsü Ali Okutan, Şükrü Coplan Kur’an Kursu Dernek Başkanı Seyit Ali Coplan ve çok sayıda davetli katıldı.
28 Mart 2006 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu 22 yaşında hayatını kaybeden Şükrü Coplan’ın babası Seyit Ali Coplan, oğlunun adının yaşaması için Kaşgarlı Mahmut Mahallesinde yaptırdığı camiinin dün de Kur’an Kursu bölümünün açılışı yapıldı
Oğlunun ölümünden sonra metanetini hiçbir zaman kaybetmeyen acılı baba Seyit Ali Coplan, “Oğlumun ölümü Cenab-ı Hakk’ın takdiri idi. Bizler bunu her zaman kabul ettik ve asla şikâyet etmedik. Bizlere düşen ise oğlumuzun adının her zaman hayırla anılmasını sağlamak idi. Oğlum 22 yaşında Hakk’ın Rahmetine kavuştu ancak o genç yaşında kutsal topraklara bile gitmişti. Hayırlı bir evlat yetiştirdiğime inanıyorum. Kabri cennet olsun oğlumu hiçbir zaman unutamam” dedi.
AKP Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, camilerin sadece namaz kılınan, Kur’an okunan, ibadet yapılan mekânlar olmadığını aynı zamanda bulunduğu yerde İslam’ın olduğunu göstermesi bakımından bir tapu görevini de yaptığını aktardı. Bu bakımdan İşadamı Seyit Ali Coplan’ı oğlu adına camii yaptırdığı için kutlayan Yerlikaya, açılan Kur’an Kursunun da vatana ve millete hayırlı olmasını diledi.
Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da camilerin temle dini bilgilerin verilmesi noktasında önemli bir işleve sahip olduğunu söyledi. İnsanların da bilgisayarlara benzediğini ve temel değerlerin ve bilgilerin yüklenmediği takdirde sağlıklı nesillere kavuşmanın mümkün olmadığını aktaran Çalışır, şunları kaydetti: “Bu nedenle Kur’an Kursu eğitimlerine önem verilmelidir. Bu kursta yetişecek annelerimiz geleceğin nesillerini yetiştirecektir. Onların yetiştireceği nesiller gelecekte Türkiye’nin vizyonuna önemli katkı sağlayacaktır. Bu bakımdan sayın işadamımız Seyit Ali Coplan’ı böyle bir hayırlı işe vesile kıldığı için teşekkür ederim” dedi. 
Cenab-ı Hakkın Hz. Âdem Aleyhisselam’dan itibaren peygamber aracılığıyla mesajlarını ilettiğini belirten Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, tüm insanlığa gönderilen son peygamber Hz. Muhammet (S.A.V.) ve kutsal kitap Kur’an-ı Kerim ile Allah’ın son vahiylerini insanlığa ilettiğini söyledi. “Bu nedenle Kur’an’a karşı İslam ümmeti olarak sorumluluklarımız var” diyen Müftü Özbuğday, şu değerlendirmelerde bulundu: “Sorumlulaklarımızın başında önce onu okumalıyız, anlamalıyız ve kendimize rehber edinmeliyiz. Bu Allah’a karşı bir görevimiz. Bugün İşadamımız Seyit Ali Coplan’ın oğlu adına yaptırdığı camii ve Kur’an Kursu bu anlamda hizmet edeceği için büyük önem taşıyor. Artık Kur’an öğreniminde yaş sınırının kaldırılmasıyla her yaştan insan Kur’an’ı öğrenecek, onu anlayacak ve İslam dininin temel bilgilerini alacak” dedi.
Selçuklu Müftüsü Ali Okutan ise 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı münasebetiyle Şükrü Coplan Kur’an Kursu’nu açmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Selçuklu İlçesinde 332 camide kadrolu, sözleşmeli ve fahri olmak üzere 352 din görevlisiyle hizmet verdiklerini anlatan Okutan, “Ayrıca ilçemizde erkek ve bayan olmak üzere 53 Kur’an Kursu bulunmaktadır. Bu kurslarımızda da 121 öğretici çalışmaktadır” dedi.
Konuşmaların ardından programa katılan protokol üyeleri cami ve Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi.
MERHABA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.