Oğlunu Bonzaiye Kurban Veren Baba: Devlet Bu Duruma El Atmıyor

Oğlunu Bonzaiye Kurban Veren Baba: Devlet Bu Duruma El Atmıyor

İstanbul’da rehabilitasyon merkezinde kalan 14 yaşındaki M. Y. bonzaiden hayatını kaybetti. 3 çocuğundan birini kaybettiğini ifade eden baba Mustafa Y., “Gençlerimiz ölüyor. Buna devletin dur demesi lazım. Devlet bu duruma el atmıyor. El...

İstanbul’da rehabilitasyon merkezinde kalan 14 yaşındaki M. Y. bonzaiden hayatını kaybetti. 3 çocuğundan birini kaybettiğini ifade eden baba Mustafa Y., “Gençlerimiz ölüyor. Buna devletin dur demesi lazım. Devlet bu duruma el atmıyor. El atsa bunların hepsi biterdi. Olan anne babalara oluyor.” dedi.

Ağaçlı Çocuk ve Gençlik Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan 14 yaşındaki M. Y. cuma günü fenalaşınca görevliler tarafından ambulansla Eyüp Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ardından Bakırköy Devlet Hastanesi’ne sevk edilen M. Y., daha sonra da Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Genç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

'OĞLUM TİNER KULLANIYORDU AMA BONZAİ DEĞİL'

İlk incelemelere göre M.Y’nin ölüm nedeni, kimyasal zehirlenmeye bağlı kalp krizi olarak belirlendi. Baba Mustafa Y., çocuğunun bonzai kullanımı sebebiyle hayatını kaybettiğini kabul etti. Oğlunun sık sık Gaziantep'teki oturduğu evden ve kaldığı yurttan kaçtığını ifade eden Baba Mustafa Y., “Oğlum tiner kullanıyordu. Hatta ben onu Kadıköy’de tiner alırken yakalamıştım. Ama bonzai kullandığını bilmiyordum. Oğlum bonzai kullanmıyordu. Arkadaşları bonzai vermiştir.” diye konuştu. Çocuğu komaya girdikten sonra 3 hastane gezdiğini aktaran Mustafa Y. “Evladıma ilk gittiği gün müdahale edilmiş olsaydı belki yaşardı.” ifadelerini kullandı.

'UYUŞUTURUCUYLA YETERİ KADAR MÜCADELE EDİLMİYOR'

Acılı baba konuşmasına şöyle devam etti: “Uyuşturucuyla yeteri kadar mücadele edilmiyor. Gençlerimiz ölüyor. Buna devletin dur demesi lazım. Devlet bu duruma el atmıyor. Devlet el atsa bunların hepsi biterdi. Olan annelere babalara oluyor. Zehir satanlar para kazanıyor. Başka anaların babaların canı yanmasın. İnsanlar uyuşturucu tacirlerine kendi eliyle ceza vermek istiyor. Televizyonda bu tip olayları görüyordum. Kendi kendimi yiyordum. Şimdi aynısı benim başıma geldi.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.