Ödemiş Eğitim-sen’den Kadınlar Günü Paneli

Ödemiş Eğitim-sen’den Kadınlar Günü Paneli

Eğitim Sen Ödemiş Temsilcisi Selim Şahan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün insan hakları temelinde siyasi ve sosyal bilincin geliştirilmesi ve kadınların ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanm...

Eğitim Sen Ödemiş Temsilcisi Selim Şahan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün insan hakları temelinde siyasi ve sosyal bilincin geliştirilmesi ve kadınların ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanması adına ilan edildiğini söyledi.

Eğitim-Sen Ödemiş temsilciliği 8 Mart Salı akşamı düzenleyecekleri panel öncesi üyeleriyle Ahrandı’daki kahvaltıda bir araya geldi.

8 Mart’ın tarihsel önemi olduğunun altını çizen Şahan, şunları söyledi:

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. Bu gün kadınların insan hakları temelinde siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanması adına ilan edilmiştir. Türkiye’de 1921 yılından bu yana ‘Emekçi Kadınlar Günü’ olarak çeşitli etkinliklerle anılan ve kutlanan bu gün 1850’li yıllarda kadınların Amerika’da yaptığı direnişler ve can kayıpları sonucunda ortaya çıkmıştır. Kapitalizmin bu günü sulandırmasına izin vermeyeceğiz. Kadınların sosyal haklarının her geçen gün gerilediği, töre ve koca cinayetlerinin hızla arttığı, çocuk gelinlerin önüne geçilemediği bu gün dolayısıyla 8 Mart Salı günü otogar üstündeki nikah salonunda bir panel düzenledik. Eğitim Sen Genel Merkez kadın eğitimcisi arkadaşımız Şaziye İnanç’ın katılacağı panelimize dostlarımızı da davet ediyoruz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.