Odasında Dinleme Cihazı Bulunan Yurtnaç: Odamda Otururken Yanık Kokusu Hissettim

Odasında Dinleme Cihazı Bulunan Yurtnaç: Odamda Otururken Yanık Kokusu Hissettim

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç, makam odasında dinleme cihazı bulanmasıyla ilgili olayın soruşturulmasını kendilerinin istediğini söyledi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç, makam odasında dinleme cihazı bulanmasıyla ilgili olayın soruşturulmasını kendilerinin istediğini söyledi. Yurtnaç, “Şikâyetçi olduğum ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasını istediğim bir konuda, 'gayri ahlaki ve gayri hukuki işlerle uğraşılıyor' intibasını veren haber ve yorumların yapılması hepimizi derinden yaralamıştır." dedi.

Kemal Yurtnaç, Moldova ziyareti dönüşünde, gazetecilere, odasında bulunan böcekle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkanlığını yaptığı kurumun, 2010'dan bu yana çalışmalarıyla büyük bir boşluğu doldurduğunu ifade eden Yurtnaç, kurumun önemli hizmetler verdiğini ve her alanda hassasiyetle hareket ettiklerini dile getirdi.

Kurumda dinleme cihazı bulunduğuna yönelik haberlere değinen Yurtnaç, olayı şöyle anlattı: “Odamda otururken bir yanık kokusu hissettim. Bunun kablo yanığı olabileceğini düşünerek ilgili teknik ekibi çağırdık. Meğer o koku önümdeki CD kabının plastik kokusuymuş. Teknik ekip üçlü prizi buldu. Üçlü prizi kaldırırken ağır olduğunu fark etti. Bunun üzerine üçlü prizi açtı. İçinde bir ortam dinleme aygıtı vardı. Bir de içinde SIM kart. Derhal emniyete haber verdik, İçişleri Bakanlığı'nı aradık. Emniyetten özel bir ekip geldi. Gece geç saatlere kadar ifadeler alındı."

Olayın müştekisinin kendileri olduğunu kaydeden Yurtnaç, “Şikâyetçi olduğum ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasını istediğim bir konuda, 'gayri ahlaki ve gayri hukuki işlerle uğraşılıyor' intibasını veren haber ve yorumların yapılması hepimizi derinden yaralamıştır." diye konuştu. Dikkatleri sayesinde kötü niyetli insanların ortaya çıkarıldığını ifade eden Yurtnaç, konunun kamuoyunda böcek, casusluk ve gayri meşru, gayri ahlaki ilişkiler olarak yansıtılmasını da doğru bulmadığını söyledi. Yurtnaç, "Bu durum, kurum ve şahsım için dezenformasyon haline getirilmiştir. Olayın ele alınış tarzı suçun esasını gölgelemektedir." dedi.

Olayın, ekibini de etkilediğini belirten Başkan Yurtnaç, "Demokrasinin en önemli unsurlarından birisi olan özel hayatın gizliliğiyle kişi hak ve hürriyetlerine verilen değeri öncelememiz gerektiğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Söz konusu olayı gerçekleştirenlerin kendisini tehdit edip etmediği yönündeki soruya cevap veren Yurtnaç, "Bu yaşıma kadar beni kimse tehdit edemedi, edemez de. Böyle bir şeye kapı aralayacak yaramız da yok.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.