Öcalan'ın Ablası Adana'da Toprağa Verildi

Öcalan'ın Ablası Adana'da Toprağa Verildi

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın dün vefat eden ablası Havva Keser (75), Adana’nın Yakapınar Mahallesi’nde toprağa verildi. Tedavi görmekte olduğu Özel Adana Hastanesi’nde dün hayatını kaybeden Havva Keser’in cenazesi sabah saatlerinde...

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın dün vefat eden ablası Havva Keser (75), Adana’nın Yakapınar Mahallesi’nde toprağa verildi.

Tedavi görmekte olduğu Özel Adana Hastanesi’nde dün hayatını kaybeden Havva Keser’in cenazesi sabah saatlerinde hastaneden alındı. Yüreğir Belediyesi cenaze aracına konulan cenaze, asri mezarlık morguna götürülerek yıkandı. Cenaze aracının ön tarafına oturan Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan da abisi ve ablasının fotoğrafını tuttu. HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Nursel Aydoğan, Pervin Buldan, Demokratik Bölgeler Partisi milletvekili Emine Ayna, Bağımsız Milletvekili Leyla Zana’nın da katıldığı cenaze buradan toprağa verileceği Yakapınar Mahallesi’ndeki evine götürüldü. Evin önünde bir müddet bekletilen cenaze mahallenin alt taraflarında bulunan mezarlığa götürüldü. Cenaze, burada bir bank üzerine konuldu, cenaze namazı kılınarak helallik istendi. Cenazede kardeş Öcalan da saf tutarken, milletvekillerinin namaza katılmadığı gözlendi. Öcalan’ın diğer kardeşi Fatma da mezarlığa kadar gelerek burada bir sandalye üzerinde cenazenin toprağa verilmesini bekledi.

Cenaze toprağa verilirken basın mensuplarının sorularına cevap veren Mehmet Öcalan, dün abisi Abdullah Öcalan’ı İmralı’da ziyaret ettiğini hatırlatarak, burada ölüm haberini kendisine verdiklerini belirtti. Abisinin 20 gün önceki ziyaretlerinde ablasının hastanede yattığından haberdar olduğunu vurgulayan Öcalan, ölümü normal karşıladığını ifade etti. Ablasının ırsi olarak şeker hastası olduğunu dile getiren Öcalan, "Ölümünü bekliyorduk ancak abim erken ölüm olduğunu söyledi. Güneydoğu’dan çalışmak için gelen insanlar zor şartlar altında yaşıyorlar. Eğer kendi memleketinde insan gibi yaşasaydı bu şekilde erken ölüm olmazdı. Bundan dolayı ablamın ölümünün erken olduğunu söyledi." dedi.

Abdullah Öcalan’ın cenazeye katılma talebi olup olmadığı yönündeki soruya ise Mehmet Öcalan, "Abimin böyle bir talebi olmadı. Her yerde gerçekçi olmak zorundasın. Biliyoruz ki başvuruda da bulunsa izin verilmeyeceğini biliyoruz. Başvuruda bulunmayı da doğru bulmadık, talepte bulunmadık. Avukatların talebinin olup olmadığını da bilmiyorum." karşılığını verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.