Nsu Cinayetleri Devam Ederken Ele Geçirilen Binlerce Bilgi Dikkate Alınmamış

Nsu Cinayetleri Devam Ederken Ele Geçirilen Binlerce Bilgi Dikkate Alınmamış

Türk vatandaşlarını hedef alan aşırı sağ cinayetler ile ilgili skandallar bitmiyor. İç istihbarat servisi Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın, terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) içinde çalışan bir ajandan cinayetlerin...

Türk vatandaşlarını hedef alan aşırı sağ cinayetler ile ilgili skandallar bitmiyor.

İç istihbarat servisi Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın, terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) içinde çalışan bir ajandan cinayetlerin işlenmeye devam ettiği 2005 yılında, içinde 15 binin üzerinde bilginin olduğu bir CD’yi teslim aldığı ortaya çıktı. CD’nin istihbarat tarafından uzun yıllar dikkate alınmadığı ve Neonazi cinayetlerin ortaya çıkarıldığı 2011 Kasım'ından sonra da soruşturma makamlarından gizlendiği iddia edildi.

Alman iç istihbarat servisi Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın (Verfassungsschutz), 8 vatandaşımızı katleden terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) içinde çalışan “Corelli” kod adlı ajandan cinayetlerin işlenmeye devam ettiği 2005 yılında, içinde 15 binin üzerinde bilginin olduğu bir CD’yi teslim aldığının ortaya çıkması, Almanya’nın gündeminde şok etkisi oluşturdu.

İlgili CD’nin istihbarat arşivinden yeni ortaya çıkarılması sonrası toplanan istihbarat denetimlerinden sorumlu Federal Meclis Denetim Komitesi oturumunda iç istihbarat servisi Başkanı Hans-Georg Maaßen’in CD içinde bulunduğu iddia edilen 15 binin üzerindeki bilgilerin varlığını teyit etmesi gündeme damgasını vurdu. Terör örgütü NSU ile ilgili iddiaları araştırmak üzere özel görevli statüsüyle atanan Yeşiller Partisi eski Federal Meclis milletvekili hukukçu Jerzy Montag’ın resmi makamlarca şeker koması ile öldüğü iddia edilen “Corelli” kod adlı Thomas R. isimli ajan tarafından verilen söz konusu CD ile ilgili aydınlatılmayan konuları araştıracağı ifade edildi.

Yıllardır karanlık bağlantıları bir türlü aydınlatılamayan terör örgütü NSU ile ilgili olarak ortaya çıkan yeni bilgiler, Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı hakkında kuşkulara yol açtı. Alman devlet kanalı ARD’de yayınlanan bir habere göre 2000-2007 yılları arasında 8’i Türk vatandaşı olmak üzere toplam 10 kişiyi öldüren terör örgütü NSU ile ilgili olarak aşırı sağcıların bilgilerini içeren ve üzerinde “NSU/NSDAP” yazılı CD’nin 2005 yılından beri Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın arşivinde bulunduğu belirtildi. İlgili CD’nin içeriğinde neler olduğunun daha yeni ortaya çıktığı da iddia edildi.

Aynı haberde ayrıca, Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maaßen’in muhbir tarafından teslim edilen CD’nin içinde 15binin üzerinde bilginin olduğunu istihbarattan sorumlu Federal Meclis Denetim Komisyonu oturumunda kabul ettiği ifade edildi. İddialar üzerine Federal Meclis NSU Araştırma Komisyonu'nun yeniden oluşturulmasına kesin gözü ile bakılıyor.

İlgili CD’nin ortaya çıkması üzerine harekete geçen Yeşiller Partisi Federal Meclis milletvekili Hans-Christian Ströbele’nin denetleme komisyonunu oturuma çağırdığı ve davet edilen Maaßen’e komisyona üye milletvekilleri tarafından iki saat boyunca sorular yöneltildiği hatırlatıldı. İçinde aşırı sağcılara ilişkin çok sayıda bilginin bulunduğu söz konusu CD’nin Alman istihbaratı tarafından uzun yıllar dikkate alınmadığı ve Neonazi cinayetlerin ortaya çıkarıldığı 2011 Kasım ayından sonra da soruşturma makamlarından gizlendiği iddia edildi.

Bir banka soygununun ardından gizlendikleri karavanda ölü bulunan terör örgütü NSU militanları Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos’un intihar ettikleri savunulmuştu. İkilinin yakın arkadaşları Beate Zschaepe ise NSU üyelerinin kullandıkları hücre evini ateşe verdikten sonra polise teslim olmuştu. Hapse atılan terör örgütü üyesi Zschaepe’nin yargılandığı dava halen Münih'teki Bavyera Eyaleti Yüksek Mahkemesi’nde devam ediyor. Aynı davada ayrıca Zschaepe’nin yanı sıra örgüte yardım ve yataklık yapmakla suçlanan 4 sanık daha yargılanıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.