Nokta dergisi Yöneticilerine, Cumhurbaşkanına Hakaretten Suç Duyurusu

Nokta dergisi Yöneticilerine, Cumhurbaşkanına Hakaretten Suç Duyurusu

Nokta Dergisi  Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ile Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik” suçundan yargılandıkları davada savcı mütalaasını aç...

Nokta Dergisi  Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ile Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik” suçundan yargılandıkları davada savcı mütalaasını açıkladı.  Güven ve Çapan’ın bu suçtan beraatini isteyen savcı, iki sanık hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Nokta Dergisi  Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan, haklarında “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik” suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle açılan yargılandığı davaya devam edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Güven ve Çapan’ın yanı sıra avukatları hazır bulundu.

“SİLAHLI İSYANA SEVK YÖNÜNDE BİR TEŞVİK BULUNMADIĞI”

Duruşmanın başlamasının ardından Savcı Ali Kaya mütalaasını açıkladı.

Sanıklar hakkında “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik suçundan dava açıldığını hatırlatan Savcı Kaya, gerek sanık savunmaları gerekse dergi içeriği incelendiğinde iddia edildiği gibi  halkı silahlı isyana sevk yönünde bir teşvik bulunmadığı, herhangi bir kimseyi kanunlara karşı gelmeyi de tahrik edici sözler kullanılmadığını belirtti.

Dava konusu suçun işlenmediğinden bu yönden sanıkların beraatlerine karar verilmesi gerektiğini ifade eden Savcı Kaya, mütalaasında, dergi kapağında bir takım olumsuzluklarla beraber Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafının kullanıldığına vurgu yaptı.

"CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULSUN"

Dava konusunun Cumhurbaşkanına hakaret yönünden değerlendirme yapılması gerektiğini aktaran Savcı Kaya, bu suç için Adalet Bakanlığı’ndan izin alınması gerektiğinden ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ yönünden suç kısmının değerlendirilmesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Savcının mütalaasının ardından söz alan sanıklar Cevheri Güven ve Murat Çapan savcının mütalaasına katıldıklarını belirttiler.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’  suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu sonucunun beklenilmesine hükmeden mahkeme duruşmayı erteledi.

20 YILA KADAR HAPİSLERİ TALEP EDİLİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Nokta Dergisi’nin 24’üncü sayısına ilişkin resen başlatılan soruşturma kapsamında derginin Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan “Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik”   gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında derginin toplatılmasına karar veren Başsavcılıkça hazırlanan iddianamede Çapan ve Güven’in “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti.

AK Parti’nin Kasım 2015 tarihinde yüzde 49,4 oy alarak tek başına hükümet kurma hakkını elde ettiği hatırlatılan iddianamede, Güven ve Çapan’ın  yayınlamış oldukları dergide demokratik olarak yapılan seçimi sabote etmeye çalıştıkları kaydedilmişti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.