Nobel törenlerinin binası önünde Konyalı seyyar sa

Nobel törenlerinin binası önünde Konyalı seyyar sa

İsveç'in başkenti Stockholm'ün en meşhur meydanlarını sıralayın deseler, halkın büyük bir kısmı ilk sırada Hötorget'ın ismini söyleyecektir.

Türkçesi "Saman Meydanı" olan bu yeri ilginç kılan özelliklerden biri de Türk gurbetçilerin açtığı pazar. Özellikle hafta sonları işlek olan bu pazar yerindeki Türkler, İsveçlilere pazarcılık kültürünü de aşılamış.

Soyadını vermek istemeyen ve Konya'dan geldiğini söyleyen Levent isimli pazarcıya İsveç'in en işlek ve tarihi meydanında, hem de Nobel ödül törenlerinin yapıldığı ünlü konser binasının önünde pazarcılık yapmanın nasıl bir his olduğunu soruyoruz. Belki de verdiğimiz bilgileri de ilk defa duymuş olan Levent, en hayati meselesini hemen dile getiriyor: "Çok soğuk abi."
İsveç'in ileri gelen kimselerine, yazarlarına, tanınmış politikacılarına pazarcılık yaptıklarını ama onların buna alışıp alışmadığını sorduğumuzda ise Levent, "Alıştılar. Hatta hoşlarına gidiyor bağırmamız; gel, yarı fiyatına filan diye." diyor gülerek. "Madem bağırıyorsunuz, şimdi niye bağırmıyorsunuz?" dediğimizde ise, benzer bir gülümsemeyle, soğuktan pek seslerinin çıkmadığını belirtiyor.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.