Nizip'te İçme Suyuna Kanalizasyon Karıştı İddiası

Nizip'te İçme Suyuna Kanalizasyon Karıştı İddiası

Gaziantep'in Nizip ilçesinde şebeke suyuna kanalizasyon karıştığı iddiası vatandaşları tedirgin etti. İçtikleri şebeke suyundan rahatsızlandığı öne sürülen 2 bini aşkın kişi, zehirlenme şüphesiyle hastanelere akın etti. Gaziantep...

Gaziantep'in Nizip ilçesinde şebeke suyuna kanalizasyon karıştığı iddiası vatandaşları tedirgin etti. İçtikleri şebeke suyundan rahatsızlandığı öne sürülen 2 bini aşkın kişi, zehirlenme şüphesiyle hastanelere akın etti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise suyun ilk tetkiklerde temiz çıktığını belirterek, daha detaylı incelenmek üzere sudan alınan numuneleri Ankara'ya gönderdiklerini söyledi. Şahin, Ankara'dan gelecek rapora kadar vatandaşların suyu kaynatarak içmelerini istedi.

136 bin nüfuslu Nizip'te şebeke suyundan içen 2 binin üzerinde vatandaş geceden bu yana, ishal ve kusma belirtileriyle hastanelere başvurdu. Hastanelerde yoğunluk oluşurken, vatandaşlara şebeke suyu kullanmamaları yönünde uyarılar yapıldı. Nizip Devlet Hastanesi'nde zehirlenme belirtileriyle ilgili kriz masası oluşturuldu. Nizip’teki su zehirlemeleri hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, su ile alakalı alınması gereken tedbirleri ve tetkikleri yaptırdıklarını ifade etti.

Halk sağlığı müdürüyle yapılan görüşmede şuana kadar yapılan su tahlillerinde suyun içinde mikro organizma görülmediğini vurgulayan Başkan Şahin, “Şuana kadar yapılan incelemelerde pozitif bir algıya rastlanmadı. Negatif çıktı. Biz buna rağmen hemen klorlama miktarını artırdık. Suyun yenilenmesi konusunda gerekli tedbirlerimizi artırdık. Bu konuda yapılması gereken her türlü şeyi yaptık ve sağlık müdürlüğümüzle birlikte her türlü takibi yapıyoruz. Daha ileri bir inceleme için de suyun incelenmesi için Ankara’ya laboratuvara gönderdik.” dedi.

Hastanede devam eden hasta sayısının olmadığını dile getiren Şahin, “Vatandaşlar hafif bir karın ağrısıyla hastaneye geliyorlar. Dizanterinin ve virüstük bir mikrobun olmadığı ve suyun son çıkan analizlerde de pozitif çıkmadığını görüyoruz. Ankara’dan analiz sonuçları gelene kadar suyu kaynatarak içmeleri daha iyi olacaktır.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.