"Niyet Başkanlık Seçimi Değil, Niyet Tek Adamlık Sistemine Giriş"

"Niyet Başkanlık Seçimi Değil, Niyet Tek Adamlık Sistemine Giriş"

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili, "Bu seçim ‘Başkanlık’ seçimi değildir. Her ne kadar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa da asıl niyet başka! Niyet ‘Başkanlık...

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili, "Bu seçim ‘Başkanlık’ seçimi değildir. Her ne kadar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa da asıl niyet başka! Niyet ‘Başkanlık sistemi de değil, niyet ‘Tek Adamlık’ sistemine giriş." dedi.

Erdoğdu, bu sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu desteklemek ve destek istemek için Ardahan’a geldi. Erdoğdu, ilk olarak Ardahan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) binasına geçti. Burada partililer ve İhsanoğlu’nu destekleyen parti temsilcileriyle bir araya geldi. Erdoğdu’yu dinlemeye gelen arasında Ardahan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Taşkın Polat, Demokratik Sol Parti İl Balkanı Mustafa Morkoç da yer aldı.

Erdoğdu, farklı siyasi partilerin ülkeyi yönetmek için bir araya geldiklerinin görüldüğünü belirterek, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri, içinde en sağdan en sola kadar farklı siyasi partilerin ortak bir aday noktasında uzlaşmaları ülkemiz için hayırlı bir olay olacaktır. Sadece partiler aday üzerinde birleşmedi. Kasalarını da önemli ölçüde birleştirdiler. Bu sadece partilerin ortak aday üzerinde uzlaşması olarak değil, parti tabanının halkın isteği neticesi üzerinde ortaya çıkmıştır. Sayın İhsanoğlu, bu anlamda bir partinin adayı değildir, herkesin adayıdır. İlk zamanlar partide bazı kısımlarda soru işaretleri ortaya çıkartabilir. Ama sonraları temel bir birleşme ihtiyacı ortaya çıkarmıştır. Sayın İhsanoğlu üzerinden nasıl bir gelecek inşa edilmek istendiğini görüyoruz. Şöyle bir seçimle Türkiye karşı karşıya: ‘Birinci sorumuz şu: Bölücülük mü? Dışlayıcılık mı? Ötekileştiricilik mi? Toplumu etnik köken temelinde, mezhep temelinde, siyasi görüş temelinde, bölücü, ayırıcı bir yaklaşım mı cumhurbaşkanı olsun yoksa birleştirici, bütünleştirici, bütün mezhep ve etnik kökenli vatandaşları kendinden kabul biri mi cumhurbaşkanı olsun! Türk vatandaşı olarak, Türk bayrağı altında birleştirmeyi ortak kaderde bir araya getirmeyi hedefleyen rakibi olduğu siyasi kişilik hakkında, kendisine siyasi üslubun dışında bir çok söz söylemesine rağmen onu dahi kırıp incitmemeye dikkat eden birini cumhurbaşkanı olarak görmek isteriz." şeklinde konuştu.

Erdoğdu, yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin niteliği hakkında da şu bilgileri verdi:, "Bu seçim ‘Başkanlık’ seçimi değildir. Her ne kadar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa da asıl niyet başka! Niyet ‘Başkanlık sistemi de değil, niyet ‘Tek Adamlık’ sistemine giriş. ‘Bilal’i de katarak yakın çevre yönetimine doğru gidiş var. Türkiye parlamenter demokratik sistemin, milletin egemenliğinin olduğu bir hukuk devleti mi olacak, yargının, yürütmenin, tek adamda toplanmasının hedeflendiği anti demokratik bir diktatörlük mü olacak. Bir birlik, beraberlik mi yoksa ayrılma bölünme mi? Tek adam yönetimi mi yoksa kuvvetler ayrılığı ilkesine dayalı hukuk devleti mi? Pankartlara afişlere ‘milletin adamı’ yazmakla bu iş olmuyor. Milletin adamı olmak için milletin iradesine saygı göstermek lazım."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.