Nissin Yıldız’ın İlk Ürünü Makarneks

Nissin Yıldız’ın İlk Ürünü Makarneks

Yıldız Holding ve Japon noodle devi Nissin Foods Holdings’in ortağı olduğu Nissin Yıldız şirketi, ilk ürünü Makarneks Çabuk Erişte’yi tüketici ile buluşturdu.

Yıldız Holding ve Japon noodle devi Nissin Foods Holdings’in ortağı olduğu Nissin Yıldız şirketi, ilk ürünü Makarneks Çabuk Erişte’yi tüketici ile buluşturdu.


1 liradan raflarda yerini alan ürün için 30 milyon paket satış hedefi konuldu.


Makarneks ürününün tanıtım toplantısı Swissotel’de yapıldı. Toplantıya Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, Nissin Foods Holdings Strateji Başkanı Noritaka Ando ve Nissin Yıldız Gıda Genel Müdürü Kenji Kato katıldı.


Toplantıda söz alan Mehmet Tütüncü, Nissin Yıldız’ın çabuk erişte üreten ilk şirket olacağını belirtti. Şirketin yüzde 50-50 ortaklık ve 88 milyon lira sermaye ile 2012’de hayat bulduğuna işaret eden Tütüncü, ”Nissin Yıldız, Yıldız Holding’in dağıtım ağı ve yerel üretimini Nissin Foods’un anında noodle (instant noodle) imalat tekniğini bir araya getirdi.” dedi.


Şehirleşme ve kadın istihdamının artmasının tüketici tavrını yenilediğini anlatan Tütüncü, şöyle devam etti

“Hayatın temposu malum, tüketiciler artık daha çabuk ve daha kolay yapılan yemeklere ilgi duyuyor. Bu nedenle hijyenik, paketli gıdalar ve atıştırmalık ürünlere yönelim artıyor. Türkiye’de çabuk pişen makarna ve noodle konusunda üretim yapan bir şirket bulunmuyor. Onun için bu yeni dalın yakında iyi bir yere geleceğini tahmin ediyoruz.”

Toplantıda gazetecilerin Makarneks’in satış hedefi ile ilgili sorulara Mehmet Tütüncü, “Bu yeni bir alan. Ama ilk etapta yani 2013 ve 2014’te 30 milyon pakete yakın ürün satmayı hedefliyoruz. “ cevabını verdi.


Nissin Foods Holdings Strateji Başkanı Noritaka Ando ise “Şu an dünyada senede 100 milyar paket çabuk erişte tüketiliyor. Nissin Foods çabuk erişteyi dünyaya sunma konusunda deneyimli bir grup. 18 ülkede çabuk erişte üretimimiz var. Ürünlerimiz 80’i aşkın ülkede satılıyor. Yıldız Holding ise büyük markaları ile pek çok dalda iyi bir durumda. Şu aşamada Nissin Foods ve Yıldız Holding, Nissin Yıldız’ın ortağı. İlk ürün Makarneks ile Türkiye’de yeni bir alan, yeni bir sektör yaratmayı umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı.






Makarneks’in Türkiye için yeni bir ürün olduğunu aktaran Nissin Yıldız Gıda Genel Müdürü Kenji Kato da şunları kaydetti:




“Şirket olarak Nissin Foods Holdings’in mimarı Momofuku Ando’nun Flash Friying tekniği ile üretim yapıyoruz. Bu teknikte hamurun içinde bulunan su buharlaşıyor ve hamur içinde hava kabarcıkları beliriyor. Pişirme etabına geçildiğinde erişteye eklenen su, hava boşluklarını dolduruyor. Eriştenin orijinal formunu almasına imkan tanıyor.”





3 dakikada yapılan Makarneks’in peynirli, domates soslu ve acılı domates soslu olarak 3 türü bulunduğunu bildiren Kato, “Çabuk erişte, her yerde tüketilebiliyor. Ürünümüz ile öğrencilere, hayatına yeni başlayan gençlere ulaşmayı temenni ediyoruz. “ açıklamalarında bulundu.




Kato, çabuk eriştenin hijyenik olduğunu, mono sodyum glutamat içermediğini de sözlerine ekledi.


Makarneks’in gazetecilere tattırıldığı tanıtım toplantısında son olarak ürünün reklam filmine yer verildi.






CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.