Nissan Note ve Micra'ya el attı

Nissan Note ve Micra'ya el attı

Nissan, küçük sınıftaki modelleri Note ve Micra’yı yeniledi.

Japon otomotiv üreticisi Nissan, küçük sınıftaki başarılı modeli Micra'yı makyajladı, Note'u da yeniledi. Micra'nın dış tasarımında 4 kapısı hariç neredeyse tüm detayları yenilenirken, önceki nesliyle minivan segmentinde yer alan Note, yeni tasarımıyla artık sportif bir B-Hatchback haline geldi.

20 BİNDE KALICI OLMAK İSTİYORUZ

Nissan Türkiye Pazarlama Müdürü Mehmet Akın, B sınıfında dizel-otomatik payının sadece yüzde 4.6 olduğunu, yeni modellerle birlikte pazarın yüzde 95'ine hitap edebildiklerini söyledi.

Yeni modellerle birlikte zengin güvenlik ve konfor donanımlarını standart olarak sunduklarını vurgulayan Akın, "Yeni araçlarla birlikte Türkiye otomobil pazarının yüzde 24.7'sine hitap ediyoruz. 14 aylık süreçte 7 yeni veya yenilenecek araç hedefimiz vardı. Buna başladık. C sınıfında yer alacak bir hatchback model için çalışmalar sürüyor" dedi.

Son iki yılı 20 binlik satış rakamıyla kapattıklarını ifade eden Akın şöyle devam etti: "Bu yıl da benzer bir rakama ulaşıp 20 binde kalıcı olmak istiyoruz. Yeni modellerle de yüzde 3'lük pazar payı hedefimize doğru ilerleyeceğiz."

Yeni Note için yıl sonuna kadar bin, 2014 içinse 4 bin adetlik satış hedeflediklerini söyleyen Akın, eski model dahil yıl sonuna kadar 2 bin 500 Micra satacaklarını, önümüzdeki yıl için belirledikleri hedefin de 3 bin 500 olduğunu kaydetti.

'FİYAT DEZAVANTAJIMIZ YOK'

Yeni Note'un 41 bin 900, Micra'nın da 36 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla pazara sunulacağını ifade eden Akın, "Rakipler, başlangıç fiyatını düşük tutuyor. Fakat satışlara bakıldığında başlangıç paketlerinin değil orta donanımlı araçların tercih edildiği görülüyor. Dolayısıyla bizim için fiyat dezavantajı söz konusu değil" diye konuştu.

GÜÇLÜ MODEL NİSAN'DA GELECEK

Yeni Note'da 1.2 litrelik benzinli (80 beygir) ve 1.5 litrelik dizel (90 beygir) motor görev yapıyor. 98 beygirlik kompresörlü versiyon nisanda gelecek. Üst donanımda çevre görüş sistemi, kör nokta uyarı sistemi, hareketli nesne uyarı sistemi ve şerit takip asistanı sunuluyor.

Satın almayı zorlaştıran her şey pazarı etkiler

Kredi vadelerindeki sınırlama hakkında da görüşlerini belirten Mehmet Akın, "Satışlarımızın yüzde 60-65'i kredili. Pazar genelinde bu oran yüzde 50. Satın almayı zorlaştıran her şey satışları etkiler" dedi.

OTOMATİK VİTES SEÇENEĞİ MEVCUT

Yeni Micra'da 1.2 litrelik iki farklı benzinli kullanılıyor. 80 ve 98 beygir güç üreten ünitelerden ikincisi, kompresör beslemeli. Tıpkı yeni Note gibi Micra'da da ESP, 6 hava yastığı, Cruise Control gibi güvenlik donanımları standart sunuluyor. Aracın her iki motor seçeneğinde de CVT isimli otomatik vites opsiyonu mevcut.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.