Nevşehir’de İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Yapıldı

Nevşehir’de İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Yapıldı

Nevşehir'de 'İl İdare Şube Başkanları Toplantısı", Vali Mehmet Ceylan başkanlığında yapıldı. İlin başlıca gündem maddelerinin ele alınarak istişare edildiği toplantıda, kamu kurum ve kuruluşlarındaki iş ve işlemlerin yürütülmesindeki...

Nevşehir'de 'İl İdare Şube Başkanları Toplantısı", Vali Mehmet Ceylan başkanlığında yapıldı. İlin başlıca gündem maddelerinin ele alınarak istişare edildiği toplantıda, kamu kurum ve kuruluşlarındaki iş ve işlemlerin yürütülmesindeki koordinasyonların sağlanması, eksiklik ve aksaklıkların giderilmesi için bilgilendirme yapıldı.

Vali Mehmet Ceylan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada kurumlararası diyalogun sağlanması için toplandıklarını belirterek, Nevşehir’de yatırım yapan daire müdürlerinin de kısa sunumlarını alarak değerlendirme yönünde çalışma yapacaklarını ifade etti.

Vali Ceylan’ın kısa açılış konuşmasının ardından yatırımları hakkında bilgi veren İl Özel İdare Sekreteri İsmail Cihan, “Bin 428 kilometre yol ağı için ihtiyaç duyulan büz, menfez ve trafik işaretleri için 2014 yılı içerisinde yapılan toplam yatırım bedeli 8 milyar 945 bin 036 TL’ye ulaşmıştır. Ayvalı- Bahçeli köprüsü için KDV dahil 2 milyar 705 bin 740 TL bedelle ihale edilmiş, yapımı devam etmektedir. Köprünün zemin yarmalarının yüzde 75- 80’i idaremiz tarafından yapılmaktadır. 2014 yılında 26 bin 265 kilometre kanalizasyon döşenmiş olup 84 köyümüzde hizmet sunulmuştur. İlimizde içme suyu şebekesi olmayan köyümüz bulunmamaktadır. 19 belediyenin köye dönüşmesi ile 153 köye ulaşan görev alanımızdaki köylerin bu yıl içerisinde hasıl olan tamir bakım ve onarımı ilaveten şebeke ihtiyaçları aksatılmadan ihtiyaçlar karşılanmıştır. Ayrıca KÖYDES projesi kapsamında 5 adet içme su deposu yenilenmiş, hizmete girmek üzeredir. Bu yıl ilk defa köylerimize çöp toplama hizmeti başlatılmıştır. Bu kapsamda bin 413 adet çöp konteyneri alınmıştır. Yine bu yıl köylerimizde imar planı yapımı başlanmış olup bu kapsamda İbrahim Paşa köyünün koruma amaçlı imar planı yapım işi devam etmektedir. Sit alanı içerisinde bulunan 11 köyümüze koruma amaçlı imar planı yapımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan proje için para yardımı talebi edilmiştir. Yatırım İnşaat Müdürlüğümüz tarafından İdaremiz bütçesi ve diğer kurumlardan gelen tahsis ödenekler kapsamında 69 adet iş ihalesi kapsamına alınmış, bu işler için 48 adet iş ihalesi ön görülmüştür. Geçmiş yıllarda ihalesi yapılmış olan ve 2014 yılında devam eden 8 adet proje ile birlikte toplam 56 iş için ihale yapılmış, 26 iş tamamlanmış, 19 iş halen devam etmektedir. Bu işler için ise 9 milyar 148 bin TL ödeme yapılmıştır” dedi.

MİLLİ EĞİTİM’DE YATIRIM TUTARI 55 MİLYON LİRA

Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek ise yaptığı sunumda şunları ifade etti: “ 2014 yılında toplam 39 tane yapım ve onarım işimiz vardı. Bu 39 işimizin kendi içerisindeki dağılımı ve 1 anaokul yapımı, 8 tane temel eğitim yapımı, 2 tane ortaöğretime, mesleki ve teknik eğitim yapım sekterine 2 iş, 1 tanede sosyal yetki yapım sektörüne toplam 14 yapım işi ve 25 tanede okulların onarım işi vardır. Bu işlerin toplam maliyeti ise 54 milyon 58 bin TL’dir. Bu 39 işimizden 27 tanesi bitmiş, devam eden iş sayımız 6, Sözleşme aşamasında sayımız 3, İhale aşamasındaki Proje sayısı 2, başlamayan 1 adet işimiz vardır. Bu işimizin de başlamama nedeni ise meslek ve teknik okulumuza bir ek derslik yaptırıyoruz. Araziye özel bir proje çizdiriyoruz. Bu yüzden henüz başlamamıştır. 2013 yılından 2014 yılına sarkan 1 işimiz vardır. Biten yapım işlerimiz Merkez gazi Osman Paşa Ortaokulumuz 10 derslik olarak şuan eğitim verilmektedir. Karapınar beldesinde İmam Hatip ortaokulumuz eğitim ve öğretime açıldı, Şuan eğitim verilmektedir. Derinkuyu ilçemizde İmam hatip Ortaokulu açılarak hizmete girmiştir. Ürgüp’te bi ortaokul işimiz vardır. Hizmete açılarak eğitim ve öğretim vermektedir. Gülşehir’de de bir anaokulu işimiz vardır. Geçtiğimiz günlerde görkemli bir açılış ile hizmete açıldı. 32 derslik diye planlanan Göre yolu üzerindeki Merkez İmam Hatip Okulumuz ihaleye çıkacak. 2 Ekim 2014 tarihinde ihale işlemleri gerçekleşecek. Eras bölgesi dediğimiz yerde Eğitim uygulama okulumuz bulunuyor. 6 derslik olarak yapımı devam etmektedir. Merkez TOKİ Okul inşaatımız bulunuyor. Bu okumuz da yapım aşamasında. 220 yataklı Öğretmen evi projemiz vardır. Bu konuda da ciddi manada yol katledildi. Bugün itibari ile ihale işlemlerine başlamış bulunuyoruz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.