Nestle, Japonya'da Ürünlerini Satmak İçin Robotları Kullanacak

Nestle, Japonya'da Ürünlerini Satmak İçin Robotları Kullanacak

Daha çok çikolata ve kahve ürünleri ile bilinen Nestle firması, Japonya’da tüketicinin marka bağımlılığını artırmak için ilginç bir yönteme başvurdu. Firma, kendi kahve makinelerini artık “Pepper” diye adlandırılan robotlarla satacak....

Daha çok çikolata ve kahve ürünleri ile bilinen Nestle firması, Japonya’da tüketicinin marka bağımlılığını artırmak için ilginç bir yönteme başvurdu. Firma, kendi kahve makinelerini artık “Pepper” diye adlandırılan robotlarla satacak.

“Pepper”ın, firmanın ürünlerini ve hizmetlerini tüketicilere anlatacağı belirtiliyor. İnsanın duygularına cevap verebilen ve onları okuyabilen dünyadaki ilk robot olduğu iddia edilen “Pepper”ın, satışları büyük oranda artıracağı tahmin ediliyor. İnsanın yüz ifadelerini ve ses tonunu analiz eden robotun, adeta bir insanmış gibi karşılık verebildiğine dikkat çekiliyor. Göğüs kısmına yerleştirilen dokumatik ekrana sahip robotun, günlük konuşmadaki ifadeleri ise yüzde 80 oranında doğru kullanabildiği dile getiriliyor.

İnsan duygularını okuyabilen bu robotlar aralık ayında, Japonya’daki 20 büyük mağazada kahve makinelerini tanıtmaya başlayacak. Firma, 2015 sonuna kadar 1000 mağazada bu robotların kullanılmasını planlıyor.

Öte yandan, boyu 120 santimetre olan ve tekerlekler üzerinde hareket eden robotun, Japonya'nın en büyük telekomünikasyon firması Softbank'ın başkanı Masayoshi Son tarafından, Haziran ayında tanıtılmıştı. Robotun, bir müddet firmanın müşteri hizmetleri bölümünde başarıyla denendiği biliniyor. Softbank firması yetkilisi, şimdilik Nestle firması tarafından kullanılan ürünlerin, önümüzdeki sene Şubat ayında 200 bin yen (1900 dolar) fiyatıyla toplu satışa çıkarılacağını duyurdu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.