Nepal'de ölü sayısı 4 bin 500'e yükseldi

Nepal'de ölü sayısı 4 bin 500'e yükseldi
Nepal'i sarsan 7,8 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 4 bin 500'e yükseldi.

Nepal'de cumartesi günü meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 4 bin 500'e yükseldi, polis yetkilileri, depremde 8 bin 100'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı.

2 BİNDEN FAZLA EV YIKILDI

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Laxmi Dhakal, afetten en çok etkilenen Katmandu Vadisi'nde bin 440, ülkenin orta kesimlerinde de 2 bin 589 kişinin öldüğünü açıkladı.

Depremde ve artçı sarsıntılarda 2 binden fazla evin yerle bir olduğunu, binlerce evin de oturulamaz hala geldiğini belirten Dhakal, kırsal kesimde bazı köylerin haritadan silindiğini kaydetti.

EVEREST'TE 200 KİŞİ MAHSUR

Deprem nedeniyle Hindistan'da 72, Tibet'te de 25 kişi yaşamını yitirdi. Sarsıntının Everest'te tetiklediği çığ faciasında ölenlerin sayısı ise 18'e yükseldi.

Turizm Bakanlığı, dağda mahsur kalan 200'den fazla kişiyi kurtarmak için helikopterlerin sürekli sefer düzenlediğini açıkladı.

1,4 MİLYON İNSANIN ACİL YARDIMA İHTİYACI VAR

Öte yandan, Birleşmiş Milletler'den (BM) yapılan açıklamada, yaklaşık 27 milyon nüfusa sahip Nepal'deki 75 idari bölgeden 39'unda 8 milyon kişinin depremden etkilendiğini vurguladı. Açıklamada, 1,4 milyon kişinin acil insani yardıma ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, çeşitli ülkelerden 20'nin üzerinde tıbbı ekibin depremzedelere yardımcı olmak amacıyla ülkeye gittiğini belirtti.

Katmandu'daki UNICEF Ofisi'nin Su, Sağlık Önlemleri ve Hijyen Koordinatörü Anu Gautham, "Depremde evleri yıkılanlar, sokaklarda uyuyor. Durum uzun bir süre böyle devam ederse kolera gibi salgın hastalık tehlikesi ortaya çıkacak" dedi.

HALK GECEYİ SOKAKTA GEÇİRDİ

Depremin ardından artçı şoklar devam ederken Katmandu'da binlerce kişi, üçüncü geceyi de dışarıda geçirdi. Ülkenin bazı bölgelerine hala elektrik verilemiyor. Elektriğin olmaması, arama kurtarma çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Ülkede iletişim de büyük güçlükle sağlanıyor.

Sivil toplum kuruluşlarından Handicap International'ın ülke direktörü Sarah Blin, "Tıbbı malzeme, ilaç, koltuk değnekleri ve sedyeye çok ihtiyacımız var. Dünyanın dört bir yanından yardım malzemesi taşıyan uçaklar geliyor. Ancak gönderilen yardımın çok büyük bir kısmı, başkent ve çevresindeki bölgelere dağıtılıyor. Kırsal kesimde çok zor durumda olanlar var" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.