Ne zaman ısınacaksın Konya? Dikkat çeken hava uyarısı

Ne zaman ısınacaksın Konya? Dikkat çeken hava uyarısı

Konya bu yıl soğuk havanın etkisinden çıkamıyor. Öyle ki Temmuz ayına kısa bir süre kalmasına rağmen vatandaş geceleri üşüyor.

Konya'da hava sıcaklığı bu yıl bir türlü yükselmedi. Şehirde yaşayanlar Konya'nın ne zaman ısınacağını merak ediyor. Hava sıcaklığı öyle bir seviyedeki geceleri vatandaş üşüyor. Gündüzleri de ceket olmadan gezilmeyecek kadar hava sıcaklığı düşük olabiliyor.

konya-sel-su.webp

Eskiden Konya'da haziran ayında hava sıcaklığı 28-30 derece bandında seyrediyordu. Şimdilerde ise hava sıcaklığı 18 dereceye kadar düşebiliyor. Konya'da son 1 aydır yoğun yağışlar devam ediyor. Sağanak yağışların etkisiyle barajlar ve göllerdeki su seviyesi ciddi anlamda yükseldi.

baraj-su-konya.jpg

Kurban Bayramı'na kısa süre kala herkes hava durumunu merak ediyor. Konya'da yaşayanlar havanın ne zaman ısınacağını merak ederken dikkat çeken bir açıklama geldi.

Verilen bilgilere göre Konya'da hava sıcaklığıyla ilgili detaylar belli oldu. Bugün şehir genelinde yine kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Sağanak yağışın akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

konya-sicak-hava.jpg

Yağışlardan dolayı su baskını riski uyarısı yapıldı. Hava sıcaklıklarının yükseleceği tarih belli oldu. Konya bu tarihten itibaren sıcak olacak.

hava-konya.jpg

Yarından itibaren hava sıcaklığının yükselişe geçmesi, perşembe günü ise sıcaklıkların 28 dereceyi görmesi bekleniyor. Konya uzun zamandır sıcak havaya hasret kaldığı için bu haberi sevinçle karşıladı. Önümüzdeki hafta ise yine yağışlı havanın geri dönebileceği belirtiliyor. Hava olaylarıyla ilgili güncel gelişmelere haberlerimizde yer vermeye devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum