Nazarbayev: Kazakistan, İslam Dünyasının Güçlenmesi İçin Çalışacak

Nazarbayev: Kazakistan, İslam Dünyasının Güçlenmesi İçin Çalışacak

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ülkesinin İslam dünyasının güçlenmesi ve gelişimi için destek vermeye devam edeceğini söyledi.Dubai’de bu sene 10. düzenlenen Küresel İslami Finans Forumu’nda, “Ekonomi büyüme için yenilikçi...

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ülkesinin İslam dünyasının güçlenmesi ve gelişimi için destek vermeye devam edeceğini söyledi.

Dubai’de bu sene 10. düzenlenen Küresel İslami Finans Forumu’nda, “Ekonomi büyüme için yenilikçi ortaklık” konulu oturumunda konuşan Kazak lider, İslam ülkelerinin sanayi devriminin eşiğinde yer aldığını söyledi.

İslami İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerinin küresel enerji kaynaklarının yüzde 70'ini kontrol ettiğine dikkat çeken Nazarbayev, İİT’ye üye ülkelerinin küresel ticaret hacminin ise sadece yüzde 11,2 olarak hesaplandığını ifade etti. Kazakistan'ın İİT başkanlığı döneminde 21. yüzyıldaki İslam dünyası gelişiminin temeli olarak modernleşme ve reforma yönelik Astana Deklarasyonu'nun kabul edildiğini hatırlatan Nazarbayev, bu bağlamda Kazakistan’ın İslam dünyasının daha da güçlenmesi ve gelişimi için güçlü bir destekçi olmaya devam edeceğini vurguladı.

Nursultan Nazarbayev, İslam dünyasının küresel zorluklara karşı güçlü bir işbirliğine ihtiyaç duyduğunu da sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.