Nazarbayev: Asya Ve Avrupa Birbirlerini Yeniden Keşfetmeli

Nazarbayev: Asya Ve Avrupa Birbirlerini Yeniden Keşfetmeli

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Asya ve Avrupa’nın birbirlerini yeniden keşfetmesi gerektiğini söyledi. İtalya’nın Milano şehrinde bu yıl 10'uncusu düzenlenen Asya – Avrupa Forumu'na (ASEM) katılan Nazarbayev, önemli açıklamalarda...

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Asya ve Avrupa’nın birbirlerini yeniden keşfetmesi gerektiğini söyledi. İtalya’nın Milano şehrinde bu yıl 10'uncusu düzenlenen Asya – Avrupa Forumu'na (ASEM) katılan Nazarbayev, önemli açıklamalarda buşundu.

"Avrupa ve Asya Arasındaki İlişkiyi Genişleterek Mali Ve Ekonomik İşbirliğinin Geliştirilmesi" konulu oturumunda konuşan Kazak lider, Asya ve Avrupa’nın birbirlerini yeniden keşfetmesi gerektiğini ifade etti. Nursultan Nazarbayev, ülkesinin finans merkezi Almatı’nın Asya ve Avrupa arasında finans köprüsü olabileceğini belirtti. Nazarbayev konuşmasında global ekonomik kriz ve ulusları tehdit eden bir takım problemlerin çözümü adına ortak hareket etmenin önemine vurgu yaptı. Yaşanan küresel ekonomik krizleri aşmanın Asya ve Avrupa ülkelerinin birlikte hareket etmesi ile ciddi ölçüde aşabileceğine dikkat çeken Nazarbayev, foruma katılan ülke liderlerine kıtalar arası işbirliği vizyonunu anlattı.

Forum kapsamında Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya gelen Nursultan Nazarbayev, ülkeler arası ikili işbirliği konularını ele aldı. Yaklaşık 50 ülkeden cumhurbaşkanı ve başbakanın katıldığı foruma Kazakistan, Orta Asya ülkeleri içinde üst düzey temsil edilen tek ülke oldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.