Nar Festivali’nde 500 Güreşçi Er Meydanına Çıkacak

Nar Festivali’nde 500 Güreşçi Er Meydanına Çıkacak

Antalya Döşemealtı Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Nar Festivali Güreşleri’ne 51’i başpehlivan olmak üzere yaklaşık 500 güreşçinin katılacağı açıklandı. Döşemealtı Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Nar Festivali 11-12 Ekim...

Antalya Döşemealtı Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Nar Festivali Güreşleri’ne 51’i başpehlivan olmak üzere yaklaşık 500 güreşçinin katılacağı açıklandı.

Döşemealtı Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Nar Festivali 11-12 Ekim tarihilerinde yapılacak. Çığlık Stadyumu’nda açılışı yapılacak festivalin ilk gününde Turgay Başyayla ve Funda Arar sahne alacak. Konserlerin yanı sıra ‘en iyi nar üreticisi’ ödül töreninin yapılacağı açılış gecesinde halk dansları gösterisi de yapılacak. Festivalin devam edeceği Yeniköy Stadyumu’nda ise 51’i başpehlivan olmak üzere yaklaşık 500 güreşçi er meydanına çıkacak. Festival yapılacak çeşitli aktivitelerin ardından son bulacak.

Festival hakkında düzenlediği basın toplantısında bilgi veren Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, bu festivalle Antalya’yı sıcak Türkiye gündeminden biraz olsun uzaklaştırarak, Döşemealtı kültürünü, zenginliklerini, birliktelikleri yaşatmayı amaçladıklarını söyledi. Daha önce Döşemealtı, Bademağacı, Çubukbeli şenliklerini yaptıklarını hatırlatan Genç, şöyle konuştu:

"Şimdi de Nar Festivalini düzenliyoruz. Nar Festivali’nin amacı Türkiye’nin nar ihracatının önemli bir bölümü Döşemealtı bölgesinden karşılanıyor. Özellikle Çığlık, Yağca ve Döşemealtı köylerinden. Sadece Çığlık’tan yıllık 8-10 bin ton nar üretiliyor. Bugünkü real değerlerlerle 8-10 milyona dayalı bir girdi sağlanıyor. Nar festivalinin amacıda bu değeri bölgemizin tanıtımını, narımızın tanıtımı ile başlamış bizde bunu en üst seviyeye getirerek hem Antalya’ya hem Türkiye’ye tanıtmak. Bunları en uygun fiyata alıcı bularak vatandaşların daha fazla gelir elde etmesini sağlamak."

Genç, festivalin 11 Ekim Cumartesi günü Turgay Başyayla ve Funda Arar konserleriyle başlayacağını, aynı gün çeşitli aktiviteler düzenleneceğini ve Pazar günü de yağlı pehlivan güreşleriyle son bulacağını kaydetti. Düzenlen basın toplantısına dünya ve olimpiyat şampiyonu Taha Akgül, 96 kilo gençler dünya ikincisi Yusuf Can Zeybek, başpehlivanlar Mehmet Yeşil Yeşil ve İsmail Balaban’ın yanı sırada başarı elde etmiş diğer sporcular katıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.