Namazını kılan çocuklara çorba ikram ediyorlar

Namazını kılan çocuklara çorba ikram ediyorlar

Konya’da bir çorba salonu, sabah namazını camide kılan çocuklara çorba ikram ederek karınlarını doyuruyor.

11 yaş altı çocukları kapsayan kampanya ile ilgili işyeri sahibinin dükkanına astığı görseller Konya’da sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi. 1930 yılından beri faaliyet gösteren Efe Çorba isimli işyerinin düzenlediği ve çocukları namaza alıştırmayı amaçlayan kampanya hakkında konuşan İşyeri Sahiplerinden Mehmet Bademci, “Kampanyadaki temel amacımız, çocukları camiden uzaklaştırmamak. Camileri sevdirmek, yaşatmak. Bu kampanya ile çocukları namaza teşvik edebilirsek ne mutlu. Başka bir beklentimiz yok” dedi.

DUALARINI ALMAK YETERLİ

Ramazan ayında teravihte çocukların sayısının fazla olmasından etkilenerek böyle bir kampanya düzenlediklerini ifade eden Bademci, “Ramazan’da çocukların camilere gösterdiği ilginin devam ettirilmesi için, camilerin boş kalmaması, namaz alışkanlığının kazandırılması için, sabah namazı sonrası şubelerimize gelen 11 yaş altı çocuklarımızın karınlarını doyuruyoruz, çorba ikram ediyoruz. Hesap ücreti almıyoruz, dualarını yapıp geçiyorlar. ‘Ben camiden geliyorum’ demeleri yeterli. Günde 10-12 çocuk geliyor. Dualarını almak bizlere yeterli. Vatandaş çocuğu ile geliyor, ikramımız olduğunu duyunca, yine de ödemek istiyorlar fakat kabul etmiyoruz” diye konuştu.

img_4059.jpg

 

3. KUŞAK ÇORBACI

3. kuşak çorba işi yaptıklarını söyleyen Bademci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dede, baba oğul. Şu an torunum ilgileniyor. 24 saat çorba sunuyoruz. 2 şubemiz var.  Karatay Belediyesi Poliklinik karşısı ve Şerafettin Cami karşısında. Başka şubemiz yok.  Sabahları Kapu Cami, Aziziye Camii, Şems Camii, Şerafettin Camii’nden namazlarını kılıp çorba içmeye geliyorlar. Cami cemaati, çorbasını içiyor, duasını yapıyor. Biz sadece çorba yapıyoruz. Arabaşı, kelle paça, tavuk suyu, yayla, bamya, ezogelin, domates, ayak paça, işkembe, beyin, damar, tuzlama, karışık çorbalarımız var.”

Kampanyalarını Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara yönelik düzenlediği sabah namazı kampanyasından daha önce planladıklarını kaydeden, “Bizim zamanımız ile şuanki çocuklar arasında çok farklılıklar var. Sevgi saygı yok denecek kadar az. Biz de diyoruz ki, çocuklarımızı camilere alıştırabilirsek ne mutlu.

İşyeri çalışanları da kampanyaya çocukların ilgi gösterdiğini belirterek, “Çocuklara, 11 yaş altına düzenlediğimiz kampanya yoğun ilgi gördü. 3-4 kişi geliyordu, sonra yavaş yavaş arttı. Bunda büyüklerin de rolü var. Onlar da memnun oluyorlar. İyi ki bu kampanyayı yapmışsınız diyorlar. Bizler de memnun oluyoruz” ifadelerine yer verdi.

HÂLİD ŞEN / merhabahaber.com

vlcsnap-2018-07-03-10h46m17s623.png

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum