Namazı yasakladılar!

Namazı yasakladılar!

Konya'ya gelen Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, “Dünya, Doğu Türkistan'daki zulme sessiz kalıyor. Doğu Türkistan'da 'Selamun Aleyküm' demek bile yasaklandı. Namaz kılanı terörist ilan ediyorlar” dedi

İrfan Eğitim Yardımlaşma ve Dostluk (İRFANDER), Konevi Kültür Merkezi'nde 'Doğu Türkistan' konulu bir konferans düzenledi. Konferansa, birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi, dernek üyeleri, akademisyen, öğrenci ve davetlilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İrfander Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ali Gökmen, "Bizleri insan olarak yaratıp din olarak İslamı gönderen ve Müslüman olmamızı sağlayarak şereflendiren Allah'a sonsuz teşekkürler. Tarih boyunca zalime düşman, mazluma dost ve kardeş olan bu aziz milletimiz bugünde ağır imtihanlarla karşı karşıyadır. Tek millet halinde olan küfür cephesindeki devlet ve cemiyetler tarafından hürriyetine kavuşmuş görünen Müslüman Türk topluluklarının görünürde dahi hür ve özgür olmalarına engel olunmaya, hürriyeti olmayanlar ise tamamen yok edilmeye çalışılmaktadır. Bugün Maalesef ata yurdumuz olan Doğu Türkistan'ın gerçek sahibi olan Uygur Türkleri de kendi yurtlarında işgal altında ve anlatılamayacak kadar zulme uğratılmaktadır. Rabbimizden temennimiz mazlum Uygur kardeşlerimizin tez zamanda bu zulümden kurtulmalarıdır. Bizim atalarımız tarih boyunca dinin ve asaletinin gereği olarak nasıl zalime düşman mazluma dost olup kucak açmışsa bizde bugün dünyanın neresinde bir mazlum varsa onun derdiyle dertleniyor ve ona yardım etmeye çalışıyoruz. Mesafeler ne kadar uzak olursa olsun yaralarına merhem acılarına ilaç olmaya gayret ediyoruz” dedi.

4-2av.-ali-gokmen.20160118092802.jpg

MAZLUMLAR ZAFER KAZANACAK

Farabi'nin, İmam-ı Buhari'nin torunlarının zulüm altında olduğunu ifade eden Gökmen konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Bugün temel eser olarak okuyup dünya ahiretimize ışık yaptığımız kainatın efendisi Hz. Peygamber'in mübarek sözlerini arıların bal işlediği gibi işleyip bugünlere ulaşmasında büyük değere sahip olan, Buhari ve Tirmizi'nin, Tıp ilminin babası İbn-i Sina'nın, matematik,cebir ve astronominin kurucuları El- Biruni, Harezmi ve Uluğ Bey'in meşhur filozof Farabi'nin ve İslam Hukukçusu Serahsi'nin memleketi olan Doğu Türkistan zalimlerin işgal altında ve torunları da zulüm altındadır. Allah'tan niyazımız tez zamanda zalimlere mağlubiyet mazlumlara zaferler vermesidir.”

4-3seyit-tumturk.20160118092718.jpg

1 GÜNDE 3 BİN KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Dünya Uygur Kongresi Genel Başkan Yardımcısı ve Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, “Bugün Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri zulme uğruyorsa tek nedeni Müslüman olmalarıdır. Çinlilere karşı Müslüman olmak onlar için tehdit olarak gözükmektedir. Doğu Türkistanlıların tek suçu Türk ve Müslüman olmalarıdır. Dünyanın hiçbir yerinde Doğu Türkistan'da yaşanan zulümler yaşanmamaktadır. Doğu Türkistan dışında dünyanın hiçbir yerinde  oruç tutmak yasak değildir. Ama Doğu Türkistan'da yasaktır. Doğu Türkistan'da her şey yasak. Doğu Türkistan'da 1 günde 3 bin kişi katledildi. Bunu kaç kişi biliyor? Kaç kişinin haberi var? Mukayese etmek istemem ama İsrail'in Filistin'de 52 günde bin 200 kişiyi öldürmesine tüm dünya ayaklandı. Bundan hepinizin haberi var. Ama Doğu Türkistan'da Ramazan Bayramı'nın 1. günü oruç tutmanın yasak olduğunu öğrenen halkın ayaklanması sonucu 1 günde 3 bin kişinin öldürüldü. Bunu tüm dünya sessiz kaldı. Filistin'de bizim davamız. Onlarda bizim kardeşlerimiz. Ama dünya Doğu Türkistan'a sessiz kalıyor. Orada olup biteni duymuyor. Dünya, Doğu Türkistan'da olanları görmezden geliyor. Basın oradaki olanları yazmıyor” dedi.

NAMAZ KILMAK YASAK

Doğu Türkistan'da namaz kılanların terörist olarak nitelendirildiğini ifade eden Tümtürk şöyle konuştu: “1 Ocak 2015 itibariyle Doğu Türkistan'da oruç tutmak ve namaz kılmak yasak. Bu ibadetleri yapanlar  terörist olarak nitelendiriyorlar. Hapse atılıyorlar. Bunun dışında telefonda dini şeylerin olması da yasak. Dünya ve Türkiye bu zulme sessiz kalıyor. Doğu Türkistan'da zulüm geçtiğimiz hafta artırılarak en son seviyeye geldi. Doğu Türkistan'da 'Selamün Aleyküm' demek yasaklandı. Dünyanın neresinde var bu zulüm. Dünyanın neresinde var bu yasak. Doğu Türkistan'da olanlara ses vermeliyiz. Onlara destek olmalıyız. Onlar hem dindaşımız hem de soydaşımız. Doğu Türkistan şu anda kendi kaderine terk edilmiş durumda.”

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum