Naksan Holding 7 Bin Kişiye İstihdam Sağlıyor

Naksan Holding 7 Bin Kişiye İstihdam Sağlıyor

Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Nakıboğlu, "Bugün plastik, iplik, enerji, inşaat, ambalaj, halı, bilişim, eğitim, ve lojistik sektörlerinde 7 bin kişiye istihdam sağladık.

Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Nakıboğlu, "Bugün plastik, iplik, enerji, inşaat, ambalaj, halı, bilişim, eğitim, ve lojistik sektörlerinde 7 bin kişiye istihdam sağladık." dedi.

Kütahya Genç İşadamları Derneği (KÜGİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Nakıboğlu’nu ziyaret etti. Naksan Holding protokol binasında gerçekleşen ziyarete KÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Delen, Başkan Yardımcısı Naime Göken Ekim, Yönetim Kurulu Üyeleri ve genç girişimciler katıldı. Genç girişimcilere öğütlerde bulunan Osman Nakıboğlu, iş ve hayat tecrübesini KÜGİAD üyeleriyle paylaştı.

"Ağabeylerimle birlikte azmettik, kenetlendik, parçalanmadık, daha da büyüdük" diyen Nakıboğlu, Naksan Holding’in bugün plastik, iplik, enerji, inşaat, ambalaj, halı, bilişim, eğitim, ve lojistik sektörlerinde 7 bin kişiye istihdam sağladığına dikkat çekti.

Krediye dayalı hiçbir sektör ayakta duramayacağını vurgulayan Nakıboğlu, krediden uzak durulması yönünde uyarılarda bulundu. Nakıboğlu şunları kaydetti: "Biz ilkokula giderken sabahları okula öğlenleri işe gelirdik. Babamız bizi hiç boş bırakmazdı. Herhangi bir işletme tecrübemiz yoktu. Birebir işin her noktasını öğrenerek yukarıya doğru yavaş yavaş tırmandık. Büyükde tırmanmamak lazım. Her şeye hemen sahip olayım, adımımı büyük atayım düşüncesi de yanlış. Bilhassa şimdiki gençler okuldan mezun olduktan sonra bir masa, sandalye ve bilgisayar ile bankadan kredi çekip yatırım yapmak istiyor. Bu da çok yanlış. Krediye dayalı hiçbir sektör ayakta duramaz. Ancak öz sermayesinin yüzde 10-20’si kredi kullanmış ise kazanabilir."

"TEK SEKTÖRDE İLERLEMEYİN"

Eskiden ‘bir koltukta iki karpuz taşınmaz’ diye bir tanımlama olduğunu anımsatan Nakıboğlu, "Belli bir güce ulaşana kadar tek sektörde ilerleyiniz. Belli bir büyüklüge ulaşınca da hantallaşıyorsunuz, o zaman farklı sektörlere girin. Sanayicilikte, şirketlerde duygusallık olmaz. Yeri geldi mi satacak, yeri geldi mi alacaksınız. Ortaklık yapmayı da bileceksin. Duygusal davrandıkça içeri gidersiniz. Benim genç girişimcilere tavsiyem; gücünüz yetiyorsa kendinize 2-3 sektör seçin, ama borçlanarak değil." dedi.

KÜGİAD Başkanı Mithat Delen ise Gaziantep’e gelerek genç girişimcilerin Türkiye’nin önde gelen büyük sanayicilerini yakından tanımak istediklerini söyledi.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.