Mzo Başkanı Metin: Portakal İç Piyasada Tüketilmezse Ağacında Çürüyecek

Mzo Başkanı Metin: Portakal İç Piyasada Tüketilmezse Ağacında Çürüyecek

Antalya Manavgat Ziraat Odası(MZO) Başkanı Rasim Metin, bu sene narenciye üreticisinin portakalının ağacın dalında kaldığını iç pazarda tüketilmesi için 'Gazlı içecek yerine portakal suyu içerim' çağrısında bulundu. Başkan Rasim Metin,...

Antalya Manavgat Ziraat Odası(MZO) Başkanı Rasim Metin, bu sene narenciye üreticisinin portakalının ağacın dalında kaldığını iç pazarda tüketilmesi için 'Gazlı içecek yerine portakal suyu içerim' çağrısında bulundu. Başkan Rasim Metin, portakal yetiştiricisinin, ürününe dalında kilosu 20 kuruşa müşteri bulamadığını belirtiyor.

Manavgat Ziraat Odası(MZO) öncülüğünde Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği(MASÜB) Başkanı Bilal Ay ile Manavgat Kırmızı Et Birliği Başkanı Abdurrahman Erdoğan, 30 Mart mahalli seçimlerinde ikinci defa Manavgat Belediye Başkanı seçilen Şükrü Sözen'e hayırlı olsun dileğinde bulundu. MZO Başkanı Metin, ziyarette Başkan Sözen'i tarım sektörünün sorunlarıyla ilgili bilgilendirme yaptı. Bu yıl Manavgat'ta portakal üreticisinin ürününün ağacında kaldığını belirten Metin, ağaçta kalan ürünün kısa sürede toplanarak iç piyasaya sürülmesi gerektiğini aksi takdirde ürünün çürüyeceğini kaydetti. Metin, ürünü ağaçta kalan portakalla ilgili şu bilgileri verdi: "Bu yıl portakal resmen dalında kaldı. 20 kuruşa alan yok. Meyve suyu fabrikaları ile yaptığımız görüşmelerde bu sene alamayacaklarını söylediler. Otellerde gazlı içecekler yerine portakal ve nar suyuna ağırlık verilirse üreticimiz de kazanır. Bunu Manavgat'ın geneline yaymak istiyoruz. Ayrıca şehrin belirli yerlerine portakal büfeler yerleştirilerek satışı sağlanabilir. Bu konularda desteğinizi istiyoruz."

Manavgat'ta üreticinin sorunlarını yakından bildiklerini belirten Başkan Sözen, daha önce de üreticinin sorunlarının çözülmesine yönelik otellerde görüşme yaptığını kaydetti. Manavgat Toptancı Hali'ndeki ürün kalitesinin artırılması halinde otellerinde ürün alımlarını kentten yapabileceklerini belirten Sözen, "Manavgatlı üreticilerimizin ürünlerinin ellerinde kaldığını biliyoruz. Bu konuda daha önce çalışmalarımız olmuştu. Otellerin alımlarını Manavgat’tan yapmalarının bölgemize katkısı olacağı inancını bizler de taşıyoruz. Sorunların çözümünde önemli olan adımı atmaktır. Belediye Başkanı olarak otel yönetimlerine bu konudaki telkinlerimiz devam edecektir. Ancak Toptancı Halimizdeki ürün çeşitliliği ve kalitenin artırılması da önemli bir konu. Bu konuda girişimlerimizi sürdüreceğiz. " diye konuştu.

MZO Başkanı Metin, Başkan Sözen'e odalarının Taşağıl'da ürettiği zeytinyağı fabrikasından 5 litrelik zeytinyağı hediye etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.