Müzelik tramvaylar ne zaman yenilenecek?

Müzelik tramvaylar ne zaman yenilenecek?

Engelliler Haftası nedeniyle basın açıklaması yapan CHP İl kadın Kolları ve Gençlik Kolları, engellilerin durumlarını aktarmak için Zafer Tramvay Durağı önünde basın açıklaması yaptı

Engelliler Haftası nedeniyle basın açıklaması yapan CHP İl kadın Kolları ve Gençlik Kolları, engellilerin durumlarını aktarmak için Zafer Tramvay Durağı önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından tekerlekli sandalye ile tramvaya binmek isteyen engelliler bu isteklerinde başarılı olamayınca çareye slogan atmakta buldu.  Engelliler Haftası’nda engelli vatandaşların yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek istediklerini ifade eden  CHP Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Osman Gümüş, “Konya raylı sistemi ne yazık ki yirmi yıldır Almanya’nın yarım yüzyıl önce kullanmayı bıraktığı ve şu an müzelerde sergilediği tramvayları kullanıyor. Klima sistemleri bile olmayan ve sürekli arıza verip 25 kilometrelik üniversite yolunda öğrencileri mağdur eden bu tramvaylar engellilere de uygun olmamakta ve toplumun yüzde 20’sine yani yaklaşık 100 bin Konya insanına hizmet verememektedir. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Akyürek’e sesleniyorum. Şehrimizin en büyük engeli olan bu külüstür tramvaylar neden yenilenmiyor? Yeni tramvaylar için bir sonraki yerel seçim mi bekleniyor? Tramvay işletmelerinin bir haftalık gelirine yeni bir tramvay alınabiliyorken yeni tramvay bu şehre neden çok görünüyor? dedi.

CHP İl kadın Kolları Başkanı Sabiha Akın ise konuşmasında engellilerin yaşadığı sorunları dile getirdi. Akın, “Doğuştan veya sonradan oluşan sebep veya sebepler  ile engelli durumuna gelen insanımızın, ülkemizde, ne yazık ki birde hak ve özgürlüklerinden  engellenen vatandaş konumunda olduğunun bıkmadan usanmadan vurgulanmaya çalışıldığı bir süreç yaşıyoruz.

Belediyeler,  ‘Yolları, kaldırım taşlarını engellilere göre düzeltecek para bulamıyoruz’ derken ünlü sanatçılara yaz konserleri verdirip, şenlikler düzenleyebiliyor. Engelliye kaynak bulamayanlar, siyasi amaçlı sözde yardımları sürekli dağıtabiliyor” dedi. Ülkemizde seçimlerin arifesindeyiz ancak hala engelli vatandaş,  oy kullanmakta zorluk çekiyor, hatta kullanamıyor. Oy sandıklarının kurulu olduğu okullar engellerden arındırılmadığı için sandıklara bile gidilemiyor. Oy pusulalarının görme engellilerin de algılayabileceği şekilde neden yapılamadığı  anlaşılamıyor. Biz tüm bu engellerin neden kaldırılmadığını soruyoruz” diye konuştu.

 

ALİ SAİT ÖGE

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.