Mutluluk imandan geçer

Mutluluk imandan geçer

Hayırda Yarışanlar Derneği (HAY-DER)'in organize ettiği “Mutlu İnsan” konulu panelde ailede yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri dile getirildi. Mutluluğun sağlam bir imanla sağlanacağı vurgulandı

ESAM Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi seminer salonunda yapılan panele konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinden Prof. Dr. İsmail Doğan, Elazığ Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Mehmet Soysaldı, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Halil Çelik ve serbest avukatlık yapan Mustafa Vahdet Sürücü katıldılar. HAY-DER’in Genel Başkan yardımcısı ve Sağlık-Der Genel Başkanı Dr. Kasım Sezen’in yönettiği panelde Prof. Dr. İsmail Doğan, “Günümüz insanı mutlu mudur?”  Prof. Dr. Mehmet Soysaldı, “Mutlu olmanın şartları nelerdir?” Prof. Dr. M. Halil Çiçek, “Mutluluk ve din ilişkisi” ve nihayet Av. Mustafa Vahdet Sürücü ise “Mutluluk ve siyaset ilişkisi” konularını işledi

GAZZE HALKINI UNUTMAYALIM

HAY-DER’in “Mutlu insan” paneli Abdullah Şahan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim'le başladı. Genel Başkan Nevzat Laleli ise yaptığı açılış konuşmasında, “Bizim zor şartlar altında çalıştığımız bu anda, şartları bizden daha ağır olan mesela Orta Doğu da, yüzlerce tankın içinde, o tankın eritici sıcaklığında üç dört gündür, Gazze’ye kara harekâtı yapmak için bekleyen İsrail askerleri, böyle sıcak bir ortamda bu savaş mı olur mu, dememekte ve katliam için emir beklemektedirler. Görünüşte Filistinlileri ama aslında bütün Müslümanları adım adım yok etmeye çalışan ve hiçbir zamanda bu hareketten geri dönmeyi istemeyen bu Yahudi askerleri karşısında bizim durumumuzu varın siz hesaplayın, demiştir” dedi.

İNSANIMIZ MUTLU MUDUR?

Panelde ilk konuşmayı yapan Prof. Dr. İsmail Doğan, mutluluk kavramını insanın kendisiyle ve toplumla barışık olması hali olarak tarif etti. Doğan, “Modern hayatın oyuncakları ve tuzaklarına yakalanan insanlar ve özellikle de gençler, mutluluğu bu hayatın kendine sunduğu imkânlar olarak değerlendirmektedirler. Modern hayattan ne kadar kaçılırsa insan da o kadar mutludur” dedi. Prof. Dr. M. Halil Çiçek ise “Bir toplumda yaşayan insan, canından eminse, mal güvenliği sağlanmışsa, akıl emniyeti korunmaktaysa, din emniyeti yani inandığı gibi yaşayabilmesi mümkün olabiliyorsa, ırz ve namusu güven altındaysa ve nesil emniyeti tam ve kamil manada uygulanmaktaysa kendisini mutlu hissedecektir. Bunun için bir veya birkaç şartı yerine getirilmemekteyse o insan mutsuzluk içinde olacaktır” diye konuştu.

Avukat Mustafa Vahdet Sürücü de, “Mutluluk siyaset ilişkisi” konulu konuşmasında, “İnsanoğlu hayatını sadece evinde sürdürmemekte veya dağ başında kendi başına yaşamamaktadır. Evinden çıktığında karşısına çarşıda ekonomi çıkmakta, sokakta hukukla karşılaşmakta, ahlaki değerler her an karşısına gelmekte, siyaset her yerde kendini göstermektedir. Eğer insan bu veya benzeri toplumsal konularda hakların korunduğu “Adil düzen” ile karşılaşıyorsa mutlu olmakta, her karşılaştığı bir zulüm düzeninin parçası ise mutluluk elinden kaçıp gitmektedir” ifadelerini kullandı. Toplantının bu noktasında panelistlere ve dinleyicilere gül suyu dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.