Mutlu Velilerin Aşure Yarışması

Mutlu Velilerin Aşure Yarışması

Mersin’in Mut ilçesinde eğitim faaliyetinde bulunan Özel Yıldırımhan Mutlu Koleji tarafından aşure yarışması etkinliği yapıldı. Etkinlikte öğrenci annelerinin yaptıkları birbirinden güzel aşureler jürinin beğenisine sunuldu. Okulun...

Mersin’in Mut ilçesinde eğitim faaliyetinde bulunan Özel Yıldırımhan Mutlu Koleji tarafından aşure yarışması etkinliği yapıldı. Etkinlikte öğrenci annelerinin yaptıkları birbirinden güzel aşureler jürinin beğenisine sunuldu.

Okulun bahçesinde yapılan etkinliğe öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Burada bir konuşma yapan Özel Yıldırımhan Mutlu Koleji Müdürü Mehmet Ünal, her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayının maneviyatına uygun bir etkinlik gerçekleştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Bu ayın diğer aylar arasında farklı bir yeri olduğunu belirten Ünal, "Muharrem ayı içinde ‘aşure’ gibi önemli bir günü barındırıyor. Öğrencilerimizin anneleri de hazırladıkları aşurelerle yarışmaya katılarak bu mübarek günün anlamına uygun bir etkinlik gerçekleştirmiş oldular. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Okul annelerinin yoğun ilgi gösterdiği yarışmada üç kişilik jüri heyeti en iyiyi seçmede oldukça zorlandığı görüldü. Yarışmada Cemile Yaldız birinci olurken, ikinci Jale Uzun, üçüncü Elvan Kaya oldu. Dereceye girenlerle birlikte yarışmaya katılan tüm velilere çeşitli hediyeler verildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.