Mutlu: Sadece futbol yok

Mutlu: Sadece futbol yok

Aktif sporu noktalayan Halil Mutlu, üniversitede öğrencilere ders veriyor. Eğitimin içinde yer almanın güzel bir duygu olduğunu belirten Mutlu, Türkiyede sadece futbolun olmadığını söyledi

Aktif spor yaşamını sonlandıran olimpiyat şampiyonu milli halterci Halil Mutlu, halteri anlatacak yönetici ve antrenör yetiştirmek için Gazi Üniversitesi’nde ders veriyor. “Küçük Dev Adam” olarak da anlandırılan ve 3 kez olimpiyat şampiyonluğu yaşayan Halil Mutlu, Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu’nda (BESYO) öğrencilere halteri anlatıyor. Tebeşiri eline alarak öğrencilere ders anlatan Mutlu, öğrenciler aracılığıyla da ileride yeni haltercilerin yetişmesini hedefliyor. 

2008 Pekin Olimpiyatları öncesi aktif sporu noktaladığını hatırlatan Mutlu, yaptığı açıklamada, spordan kopmasının mümkün olmadığını söyledi. “Spordan kopmamam gerekiyordu. Gazi Üniversitesi’nde ikinci yılım. Burada halteri öğretmek için çalışıyorum” diyen Mutlu, halter dersi alarak üniversiteden mezun olacak kişiler aracılığıyla halterin okullara daha rahat bir şekilde girebileceğini dile getirdi.

Kendisine her zaman bir hedef belirlediğini anlatan Mutlu, şöyle konuştu: “Sporu bıraktıktan sonra eğitimin içinde yer olmak güzel bir duygu. Şu an 50’nin üzerinde öğrencim var. Geçen yıldan beri Gazi Üniversitesi’nde gençlere halteri sevdirmekle meşgulüm. Üniversite sıralarında 15 sene ter döktüm. Uzun bir maratondan sonra üniversitede öğretmenlik yapmak güzel bir duygu. Bu sporu düne kadar kendimiz ve ülkemiz için yaptık. Şimdi birilerini eğitmenin ve bu spora yönlendirmenin ayrı bir hazzı var. Bizim gibi sporcuların eğitimin içinde yer almalarında fayda vardır. Biz de bugün eğitimin içindeyiz. Ben her zaman kendime bir hedef koymuşumdur. Bugün eğitimin içindeyim. İleriki zamanlarda kendimi geliştirmeye yönelik hedeflerim de var.”

TÜRKİYE’DE SADECE FUTBOL YOK

Yıllardır “Türkiye’de sadece futbolun olmadığını” dile getirdiğini kaydeden milli halterci, “Futbol kitleleri peşinden sürüklüyor olabilir. Biz okullarda sadece futbolun spor olmadığını satrancında, halterinde bir spor olduğunu, öğrencilerin bunları seçerken dikkat etmeleri gerektiğini anlatıyoruz” diye konuştu. Beden eğitimi öğretmenlerinin, gençleri doğru spora yönlendirmelerini sağlamayı amaçladığını ifade eden Mutlu, “Günümüzde bu zor olacak. Çünkü beden eğitimi dersleri 1 saat düzeyine düşürüldü. Yine de arkadaşlarımız o kısa sürede iyi, yetenekli ve doğru branşı yapacak sporcuları yetiştireceklerdir” dedi.

“Milli sporcuların üniversitede, eğitimin içinde yer alması Türk sporu için büyük bir avantaj” diyen Mutlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Milli sporcuları beden eğitimi öğretmeni olarak göreve atıyorlar. Bunların amatör sporu anlatmaları çocuklar için daha kolay algılanabilir. Milli sporcuların okullarda amatör sporu anlatmaları eğitim için bir avantajdır. Eğitimin içinde bizlerin var olması gerektiğine inanıyorum.”

ER YA DA GEÇ YÖNETİCİ OLMAK İSTERİM

Halil Mutlu isminin öğrencilerin halter branşını seçmelerinde etkili olabileceğini dile getiren milli sporcu, “Ben 2007 yılında buradan mezun oldum. Öğrenciler benim hal ve hareketlerimi biliyorlar. Halterin seçilmesinde katkım vardır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Gençlere birşeyler öğretmek istediğini anlatan Mutlu, hayatı sürekli heyecanlı tutmayı sevdiğini söyledi. Farklı sektörde iş hayatının bulunduğunu ve sağlık için sporu da sürdürdüğünü anlatan Mutlu, “Evde yatmaktansa yoğun olmayı tercih ederim” dedi. Mutlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Benim asıl hedefim Türk sporu içinde yönetici olmak. Ben 10 yaşından beri sporla uğraşıyorum. Üniversite hayatım var. Kendimi yöneticilik konusunda geliştirdim. Er veya geç yönetici olmak isterim” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.