Mutlu: Kırgınım

Mutlu: Kırgınım

Milli Halterci Mutlu; Halteri, pekin olimpiyatlarında podyumda bırakmak istiyordum. Oradaki başarım beni dünyada tek yapacaktı ama maalesef beni oraya götüremediler götürmediler

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli halterci Halil Mutlu, aktif spor yaşamından “kırgın” olarak ayrıldığını, kırgınlığının hala sürdüğünü belirterek, “Halteri, Pekin Olimpiyatları’nda podyumda bırakmak istiyordum. Oradaki başarım beni dünyada tek yapacaktı. Ama maalesef beni oraya götüremediler veya götürmediler” dedi. Mutlu, yaptığı açıklamada, kısa bir süre önce halteri bıraktığını hatırlatarak, şu an sadece sağlık için spor yaptığını söyledi.
Artık daha çok sosyal aktivitelerde yer almaya özen gösterdiğini, Türk sporunu gençlere sevdirmeye çalıştığını anlatan Mutlu, Türk sporunun iyi bir yerlere gelebilmesi için elinden gelen tüm mücadeleyi vereceğini vurguladı. Mutlu, daha önce “mevcut şartlarda spor yapmanın zor göründüğünü” söylediğini, bu sözü üzerine halterde sporcu olarak yer almamaya karar verdiğini ifade ederek, “Daha yapmak istediklerim vardı. Ama maalesef bu yolda karşıma engeller çıktı. Spordan ziyade kişilerle uğraşmaya başladık. Öyle olunca huzurun olmadığı yerde başarının olmayacağını gördüm ve bu kararı verdim” dedi.
HALTERİ PODYUMDA BIRAKMAK
Hedefinin, halteri podyumda bırakmak olduğunu, ancak bunu gerçekleştiremediğini dile getiren Mutlu, şöyle konuştu: “Keşke böyle olmasaydı. Keşke bu şekilde nokta koymasaydım. Halteri, Pekin Olimpiyatları’nda podyumda bırakmak istiyordum. Oradaki başarım beni dünyada tek yapacaktı. Ama maalesef beni oraya götüremediler veya götürmediler. Neticede kırgın ayrıldım. Ama bu kırgınlığım devletime ve milletime değil. Benim kararım sadece mevcut şartlardan rahatsız olduğum içindi.” Mutlu, “Spor yaşamınızda unutamadığınız anılarınız nelerdi?” sorusunu, “Ülkeme kazandırmış olduğum bütün şampiyonluklar unutulmaz. Hepsi benim için özeldi. Hepsi benim için birer ilkti. Bunlar mutlu anılarım. Ancak bu şekilde sporu bırakmam veya bırakılmaya itilmem en üzücü anılarım” diye yanıtladı.
SİYASETİ DÜŞÜNMÜYOR
“Yerel seçimler öncesinde, siyasi partilerden teklif alıyor musunuz?” yönündeki soruya Mutlu, şu yanıtı verdi: “Hala spordan tam anlamıyla kopmuş değilim. Hala antrenmanlarımı yapıyorum. Önceden performans anlamında spor yaparken, şu an sağlık için spor yapıyorum. Siyasi partilerden çeşitli teklifler geliyor, ancak şu an siyasetin içinde olmayı düşünmüyorum. Ben, bir insanın iki işi birlikte yapabileceğine inananlardan değilim. Eğer bir insan işinde başarılı olmak istiyorsa, tek işle uğraşması lazım. Benim siyasetten önce daha yapacaklarım var. Herkes gibi şu an bir seçmenim ben.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.