Mutlak hedef 1. Lig

Mutlak hedef 1. Lig

Torku Selçuk Beko Basketbol Ligini düşünüyor. Kulüp Başkanı Kürşat Turgut, “Beko Basketbol Ligine çıkmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Maddi ve manevi tüm fedakârlıkları yapmaya hazırız” dedi

Torku Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Kürşat Turgut, Beko Basketbol Ligi hedeflerine ulaşmak için yönetim başta olmak üzere tüm camianın gerekli fedakarlıkları yapacağını söyledi.

İlk olarak Beko Basketbol Ligi hedeflerine değinen Turgut, “Daha önce de gerek benim tarafımdan gerekse de diğer yöneticilerimiz tarafından ifade edildiği gibi Konya, basketbolda mutlaka 1. Ligde yer almak zorunda. Konyanın buna ihtiyacı var. Geçmiş yıllarda 1. Ligde takımı olması sebebiyle de şehir olarak 1. Lig için gerekli altyapıya sahibiz. Torku Selçuk Üniversitesi olarak bizim tek hedefimiz 1. Lige çıkmak. Bunun için güçlü bir yönetim kurduk. Herkes ortak bir hedefte buluşmuş durumda. Hazırlıklarımızı da bu paralelde sürdürüyoruz. Camia olarak şampiyonluğu çok istiyoruz. Transferde çok az gecikme yaşamamıza rağmen önemli oyuncuları kadromuza dahil ettik. Hazırlıklarımız sürüyor. Önümüzdeki süreç içerisinde de turnuvalara katılacağız. Bu turnuvalarda takımı daha iyi tanıma imkanı bulacağız ve gerekli görülmesi durumunda kadroyu takviye edeceğiz. Beko Basketbol Ligine çıkmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Maddi ve manevi tüm fedakârlıkları yapmaya hazırız. Çünkü başka bir şansımız yok”dedi.Yer aldıkları grubun çok zorlu geçeceğine de dikkat çeken Başkan Turgut, “1. Lig hedefi olan takımların çoğu bizim grupta. Lig çok zorlu geçecek. Ancak bunun da avantajlarını yaşayacağız. Çünkü netice itibariyle her şey Final Fourda belli olacak ve biz lig maratonunda play-offtaki rakipleri yakından tanıma imkanı bulacağız” diye konuştu. Son olarak taraftarlara mesaj veren Prof. Dr. Kürşat Turgut, şunları söyledi: “Kent olarak Üniversite olarak 1. Ligi hak ediyoruz. Bu anlamda en önemli şey bizim taraftar kitlemiz.  Mevcut bir taraftar potansiyelimiz var. İnanıyoruz ki bu sezon tribünlerden daha fazla destek alacağız. Geçmiş yıllarda takıma büyük destek veren Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencileri mezun oldu; ancak biz büyük bir camiayız ve bu sezon onların yerini dolduracak çok sayıda öğrencimiz olacak. Hepsinden önemlisi bizim asıl amacımız burada basketbol kültürünü yaşayıp yaşatmak. Bu kültürü yaşatabilirsek ve paylaşabilirsek, öğrencilerimiz de büyük heyecan duyacak. Çünkü böyle iddialı bir takıma sahip olmak her üniversitenin rüyasıdır. Taraftarımızın bu sezon da bizim en büyük destekçimiz olacağına inancımız sonsuz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.