Mustafa Şentop, CHP ve MHP için demediğini bırakmadı

Mustafa Şentop, CHP ve MHP için demediğini bırakmadı

AK Parti Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Mustafa Şentop, CHP ve MHP hakkında demediğini bırakmadı.

AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı’nın İzmir ve Manisa’yı kapsayan 2’nci Bölge toplantısı İzmir'de yapıldı. Toplantıdan önce konuşan AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop AK Parti’nin ülkeye yeni bir siyaset anlayışı getirdiğini söyledi.

AK Parti’nin 2002 yılından bu yana Kürt sorunun çözümü için ciddi adımlar attığını belirten Mustafa Şentop, şöyle konuştu:

BAŞKANLIK SİSTEMİ İÇİN YAPILIYOR LAFINA CEVAP

Çözüm süreciyle ilgili endişelerin bir bölümünün "Karşılığında bir şey mi verilecek?", diğerinin ise "Başkanlık sistemine onay almak için bu yapılıyor." iddiaları olduğunu söyledi. AK Parti’nin ülkeye zarar verecek bir adım atmayacağın söyleyen Mustafa Şentop, başkanlık sisteminin ise yeni olmadığını 2004’de itibaren Başbakan Erdoğan tarafından dile getirildiğini söyledi.

Mustafa Şentop, MHP’nin İzmir’de yaptığı bayrak mitingine dikkat çekerken "En temel sorunlardan bir tanesi Türk milletinin ortak değerleri olan kavramların bazı siyasi partiler tarafından sanki kendilerine aitmiş gibi propaganda yapılmasıdır. Kendilerine mahsus siyaset üretmiyor, ortak değerlere sahip çıkıyor. MHP’nin oy oranıyla kıyaslandığında Türkiye’de bayrağa sahip çıkanların oranı yüzde 12 mi? Öyleyse Türkiye bitmiştir. Türkiye’nin yüzde 75’i cumhuriyete karşı mı? Ortak değerleri bir tek siyasi partinin üstlenmesi, kendisinin sahip çıktığı havası vermesi yanlış ve istismardır" dedi.

"CHP ARTIK ESKİ CHP DEĞİL 'ÇAKMA CHP'DİR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı İzmir’deki oy oranlarıyla ilgili anketi de gazetecilerin sorusu üzerine değerlendiren Mustafa Şentop, "Biz daha yüksek destek istiyoruz. Anket; Kasım 2012’de yapılmış. Bugün makasın daha da kapandığını göreceğiz. İzmir geçmişte DP, AP’nin kalesiydi. Statükocu partiler İzmir’den destek alamamışlardır. İzmir’in CHP ile ilişkisi ise rahmetli Bülent Ecevit’tir. Bülent Ecevit, 1970 sonrası CHP’deki statükoya Genel Sekreter olduğu dönemde karşı çıkışıyla ilgi görmüş bir siyasetçidir. Bülent Ecevit CHP’nin içinde biri değil. Şu anki CHP eski CHP. Ecevit’in dönemindeki CHP değil. Çakma CHP’dir. Şu anki CHP, dedesiyle aynı ismi taşıyan torunlara benziyor. Aynı aileden olmalarına ve isimleri de aynı olmasına karşın aynı kişiler değiller. Bülent Ecevit’in CHP’siyle bugünkü CHP’nin durumu sadece isim benzerliğidir." dedi.

Mustafa Şentop, "CHP içindeki arkadaşlar çılgınlar gibi eğleniyorlar. Onları bir arada tutan AK Parti muhalifliği. Kendileri somut adım attığında hemen kavga ediyorlar. Birbirlerinden kopuklar, parti görüşü üretmiyorlar. Çözüm süreciyle ilgili CHP’nin tutumu ikircikli. MHP’nin tavrı belli. Ancak CHP yanında mı uzağında mı bilinmiyor. CHP ne yapacağını bilmeyen şaşkınlar partisi durumuna düştü." şeklinde konuştu.

İZMİR'İ BÜYÜMÜŞ BİR KASABAYA BENZETTİ

Mustafa Şentop, İzmir’de yönetimde olan CHP’li belediyeleri de eleştirdi. İstanbul, Ankara ve İzmir arasındaki farklara baktığını dile getiren Mustafa Şentop, "İzmir’de seçmene özel propagandaya gerek yok. Sadece ’İstanbul, Ankara’ya bak’ desen seçmeni ikna etmek için yeterli. İzmir büyümüş bir kasaba görüntüsü veriyor. Bu CHP’li belediyecilik anlayışının ürünüdür. Onlar park, fuar yaparlar. Belediyeciliğin temel sorunlarını ele almazlar. İzmirlilerden seçimlerde rasyonel değerlendirme yapmasını talep ediyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.