Mustafa Destici, İslam Coğrafyasındaki Bayram Hasretine Dikkat Çekti

Mustafa Destici, İslam Coğrafyasındaki Bayram Hasretine Dikkat Çekti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Umutlarımız daha da canlansın, huzurumuz artsın, birliğimiz güçlensin.” dedi.Kurban Bayramı mesajında, “’Öncelikle; Şüphesiz benim namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Umutlarımız daha da canlansın, huzurumuz artsın, birliğimiz güçlensin.” dedi.

Kurban Bayramı mesajında, “’Öncelikle; Şüphesiz benim namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm hepsi âlemlerin Rabbi olan Allah içindir’” ilahi buyruğunun istikametinde, Allah’a olan teslimiyetimizin nişanesi Kurban ibadeti ve bayram sevincine bizleri eriştiren yüce Allah’a övgüler ve şükürler olsun.” ifadesini kullanan Destici, İslam coğrafyasındaki bayram hasretine dikkat çekti.

Destici, “Lakin İslam coğrafyasında bayram tadında kutlanabilecek; huzura, barışa, dirliğe ve birliğe, bir önceki yıldan daha fazla ihtiyaç duyan kardeşlerimizin sayısı o kadar fazla ki, merhum Abdürrahim Karakoç üstadımızın dizelerinde tarif ettiği ‘Ya bayramlar bayram olsun kurtulsun Ya takvimler cayır cayır yırtılsın’ dedirtecek bir hüzünle bayramı karşılıyoruz.” düşüncesini paylaştı.

“EKONOMİK, İDARİ VE SİYASİ”

“Ülkece oldukça sıkıntılı bir sürece kapılarını açacak risk ve tehditlerle karşı karşıya kaldığımız ve mücadele edeceğimiz bir geleceğin eşiğinde Kurban Bayramını idrak edeceğiz.” şeklinde devam eden Destici mesajında şunları kaydetti:

“Her Türk vatandaşının ortak dileği; etrafı savaş, terör, kan, gözyaşı ve sıkıntılar içerisindeki Türkiye’mizin bir an önce iç ve dış güvenliği ile bekâsını tehdit eden ateş çemberinden kurtarılıp, yeniden istikrara kavuşturulmasıdır. Son yıllarda yürütülen bazı yanlış politikaların ve küresel haydutlukların neticesi olarak ortaya çıkan tehditlerin ve risklerin aşılması; milli bir duruşla sorunlara köklü, yapısal ve gerçekçi çözümler getirilmesiyle mümkündür. Tarihten ve yakın geçmişimizden gerekli dersleri çıkartarak, sadece son yıllarda yaşanan sorunları çözmeye çalışmakla kalmamak, bunun yanında; ekonomik, idari ve siyasi yapılarımızı, “milli mutabakat” çerçevesinde, kendisini ifade edebilen ‘özgür insan’ ve ‘özgür toplum’ ve ‘güçlü ve tam bağımsız devlet’ tanımlarının içini alabildiğine dolduran yeni bir anayasalı teminata kavuşturmalıyız.”

“HOŞGÖRÜ, BARIŞ VE KARDEŞLİK”

BBP lideri Destici, ‘devlet’ ve ‘vatan’ gibi kavramları düşünce dünyalarında ve ruh âlemlerinde aşındırmış zihniyetlerin sözde ‘çözüm süreci ’ adıyla yürüttükleri fantezileriyle arasına mesafe koymayı becerebilmiş, kurumlar arası çatışmaları ortadan kaldırmış, ülke menfaatlerini ve ‘adalet’i her şeyin üstünde tutan bir anlayış ve istikametle donanmış Türk siyasetinin; her türlü sorunu çözme ve tehdidi ortadan kaldırma gücüne sahip olduğunu vurguladı.

Milli birlik ve beraberliğin zirve yaptığı, ‘her yokuşun sonunda bir iniş olduğu gibi, her sıkıntının sonunda da ferahlık vardır’ ümidinin her zamankinden daha fazla arttığı bayram günlerinin anlamını, güzelliğini ve değerini sayılı bayram günleriyle sınırlı tutmayarak hayatın her evresine ve tüm münasebetlerine yaymak geketliliğini belirten Destici, “Hoşgörü, barış ve kardeşlik ortamının toplumun tüm kesimlerinde oluşmasının sorunlarımızın çözümünde etkili olacağını unutmamalıyız. Umutlarımız daha da canlansın, huzurumuz artsın, birliğimiz güçlensin.” temennisini iletti.

‘YARDIM ELİ’

Destici mesajını şöyle tamamladı: “Rabbim şu anda dünyanın pek çok yerinde ki İslam coğrafyasında kimsesiz, mazlum, mağdur Müslüman kardeşimize yardım eli uzatan hayırseverlerden ve onlara aracılık eden yardım kuruluşlarından ve kişilerden razı olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle büyük Türk milletinin ve İslam dünyasının mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyor; tüm din kardeşlerimize sağlıklı, huzurlu, müreffeh bir gelecek dileğiyle saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.