MÜSİADdan CHPye tepki

MÜSİADdan CHPye tepki

MÜSİAD Konya Şubesi, ÖSYM Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun iptal edilmesi için CHPnin Anayasa Mahkemesine başvurmasına çok sert tepki gösterdi

İmam hatip lisesi mezunlarına polislik yolunu açan 6114 Sayılı ÖSYM Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un iptali için Anayasa Mahkemesi’ne giden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ye sert bir tepki gösteren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, “Normalleşen Türkiye’den rahatsız olanlara en güzel cevabı yüce Türk milleti verecektir. Temel insan haklarından olan eğitim ve çalışma hakkını engellemek isteyenlerin isimlerinde halk bile olsa tarihe ‘halk karşıtı yasakçılar’ olarak geçeceklerdir. Milli ve manevi değerlerine sahip milletin evlatlarının önüne hep engel çıkaran CHP, bu görüntüsüyle hiçbir zaman gerçek bir halk partisi olamayacaktır” dedi.

Seçim meydanlarında ve iletişim araçlarında CHP'nin seçim propagandasında vatandaşlar arasında ayırım yapmayacaklarını söylediği hatırlatılan Aslan Korkmaz, “Herkes biliyor ki, imam hatipliler bu ülkede her zaman üvey evlat muamelesine tabi tutuluyor. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi askere alırken, vergi ödetirken hiçbir ayrıma tabi tutulmayan devletin resmi okullarından mezun olan imam hatipli gençlerimiz nedense polis olmak istediklerinde ikinci sınıf insan muamelesi görerek önlerine engel konulmaya çalışılıyor. Üstelik bunu, ‘ben insanları sağcı, solcu diye ayırmam. Ben doğulu, batılı, kuzeyli, güneyli ayırmam. Kökenine bakmam, inancına karışmam. Tercihine aldırmam. Ben insanları CHP'li, AKP'li diye de ayırmam. Benim için yandaş yok, sadece ve sadece vatandaş var. Ve istisnasız her vatandaş bu ülkenin zenginliğinden hak ettiği payı almalı’ diyen Kemal Kılıçdaroğlu yapıyor” diye konuştu.

‘KAPATILAN LİSELER ÜLKEYİ EKONOMİK ZARARA UGRATMIŞTIR’

Türkiye’nin artık böyle ilkel düşüncelere takılıp kalmaması gerektiğine işaret eden Korkmaz, “Ülkemizin 28 Şubat sürecinden sonra yaşadığı travma ortada. O dönemde İmam hatipliler sebep gösterilerek kapatılan tüm meslek liselilerin sıkıntısı bugünlerde bile hala aşılmış değildir. Ara elaman bulamayan işletmelerimizin sıkıntıları, ülkemize farklı alanlarda büyük ekonomik faturalar olarak ödetilmiştir” ifadelerini kullandı.

Yapılan pek çok araştırmada İmam hatip öğrencilerinin şiddet olaylarına karışma oranları diğer liselere göre çok düşük çıktığını da hatırlatan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hal böyleyken, İmam hatiplilerin polis olmamasına neden karşı çıkıldığı anlaşılamamaktadır. CHP’nin yeni dönemde halkın partisi olmak üzerine kurduğu söylemlerinin halkı kandırmaktan öteye gitmeyeceği daha şimdiden ortaya çıkmıştır. Türkiye’nin normalleşmesinin temel şartı, bu ülke vatandaşlarının her alanda eşit haklara sahip olmasından geçmektedir. Demokrasiyi savunduğunu iddia eden CHP’nin daha işin abc’si olan eğitim hakkına karşı çıkarak bu konuda hiçte samimi olmadığını göstermiş oldu. Öyle anlaşılıyor ki, CHP için Türkiye hala 1940’ların Türkiye’si. Kendisi gibi düşünmeyen hiç kimsenin yaşama, okuma ve çalışma hakkının olmadığı, bir Türkiye olarak algılıyor.  Türkiye öyle görünüyor ki önümüzdeki günlerde her yönüyle bir bölgesel güç olacak ve bunu da her gencin, hangi düşünceye ait olduğuna bakılmadan en üst düzey eğitimiyle sağlayacaktır. Bunun için, hiç kimsenin nerede okuduğuna bakılmadan, bu ülkeye nasıl bir katkı sağlayacak paydası gerçek demokrasinin gereği olacaktır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.