Muş Osb'de Sorunlar Giderilmezse Fabrika Anahtarları Bakana Verilecek

Muş Osb'de Sorunlar Giderilmezse Fabrika Anahtarları Bakana Verilecek

Muş Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika kuran yatırımcılar, elektrik kesintileri, su, çevre düzenlemesi, yol ve özellikle güvenlik sorunu yaşadıklarını belirterek hiçbir yetkilinin kendilerine sahip çıkmadığını ve fabrikalarını kapatıp...

Muş Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika kuran yatırımcılar, elektrik kesintileri, su, çevre düzenlemesi, yol ve özellikle güvenlik sorunu yaşadıklarını belirterek hiçbir yetkilinin kendilerine sahip çıkmadığını ve fabrikalarını kapatıp anahtarlarını Ekonomi Bakanı’na teslim edeceklerini söylediler.

Muş Organize Bölgesi’ne yatırım yapan işletmeciler, sahipsizlikten dert yandı. Yaklaşık 50 milyon lira yatırım yaptıklarını belirten işletmeciler, hiçbir bankanın kredi desteğini vermediğini ve bu yüzden perişan olduklarını ifade ettiler. Organize Sanayi Bölgesi’nin sadece adından başka hiçbir şeyin olmadığının altını çizen yatırımcılar yol, su, çevre düzenlemesi, elektrik kesintileri ve özellikle güvenlik sorunu yaşadıklarını kaydederek sorunlarının kısa sürede çözüme kavuşmaması halinde anahtarlarını Ekonomi Bakanı’na teslim edeceklerini söylediler.

“MAL VARLIĞIMIZ BURADA HİÇBİR ŞEY İFADE ETMİYOR, BANKALAR KREDİ VERMİYOR”

Yaptıkları yatırımın bankaların gözünde hiçbir değer görmediğini ve kredi desteği alamadıklarını aktaran MNK İzolasyon firması sahibi Halis Yolcu en kısa sürede mağduriyetlerinin giderilmemesi noktasında fabrikayı kapatıp anahtarları Ekonomi Bakanı’na teslim edeceklerini söyledi. Muş Organize Sanayi Bölgesinde üretimlerinin Doğu Anadolu Bölgesine ve çevre illere gönderildiğinin altını çizen Yolcu, “Üretimimizle ilgili bir sorun yok, ama işte organizemizin bazı sorunları var. Bizim burada elektrik, su, çevre, güvenlik sorunlarımız var. Fabrikalarımızın güvenlik sorunları var ve en büyük sorunumuz fabrika sahibi arkadaşlarımız kendi olanaklarıyla bir noktaya getirdiler ve şuan krediye ihtiyacımız var. Hangi bankaya gidiyorsak hiçbir banka hiçbir şekilde bedel biçmiyorlar. Biz bunları teminat olarak almıyoruz diyorlar yani kısacası tüm masrafımız toprak üstüne gömüldü. Şuan birçok arkadaşımız kredi vermeseler fabrikalarını kapatmak zorundalar. Kapatınca da fabrikanın anahtarını götürüp gerek Bakana gerek Valiye teslim edeceğiz. Ne diyelim yani durumumuz içler acısı yani. Bizim bir şekilde kredi almamız lazım. Kapatırsak götürüp anahtarlarını Ekonomi Bakanına teslim edeceğiz.” dedi.

“DEVLET DESTEĞİ ALMADAN KENDİ İMKANLARIMIZLA BU AŞAMAYA GELDİK”

Fabrikaları kendi imkanları ile kurduklarını vurgulayan Yolcu, “Bizim 1 hafta içinde en geç 1 ay içinde bu sorunlarımızın hallolması lazım. Biz tamamıyla devlet desteği almadan kendi çabalarımızla, kendi imkânlarımızla bu aşamaya getirdik. Bundan sonrasına kesinlikle kredi kullanmadan yürütemeyiz, kapatırız. Dediğim gibi anahtarımızı götürüp Ekonomi Bakanına teslim edeceğiz. Sonuçta biz burada 6. bölgeyiz en iyi şartlarda olmamız lazım ama maalesef öyle olmuyor. 10 tane fabrikamız kapalı, 10'u açık. Böyle giderse bende kendi fabrikamı da kapatacağım.” şeklinde konuştu.

“SÜREKLİ ELEKTRİK KESİNTİSİ OLUYOR”

Günde 2 - 3 defa elektrik kesintisi olduğunu belirten Çapsan Çikolata Fabrikası Sahibi Eşref Çaptuğ da bu soruna bir türlü çözüm bulamadıklarını ifade etti. Yetkililerin sorunlara duyarsız kaldığını kaydeden Çaptuğ şunları söyledi: “Şimdi buranın organizesine bizi getirdiler. Sorunları organizenin sorunları. İlk başta senede 2 ay su akmıyor. Organizenin yollarını görüyorsunuz. Hayvanlar neredeyse fabrikanın içine gelecekler. Elektrik sorunları var, 4 yıldır açmışız günde 2 ile 3 sefer elektriklerimiz kesiliyor. Bu sorunlar ne zaman giderilecek.”

Yatırımcılar yetkililerin acilen çözüm bulması için umutlu olduklarını da kaydettiler. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.