Murşitpınar'dan, Kobani'ye Geçişler Devam Ediyor

Murşitpınar'dan, Kobani'ye Geçişler Devam Ediyor

IŞİD saldırılarından Türkiye’ye sığınan Suriyeliler geri dönmeye devam ediyor. Dönenlerin bir kısmı savaşmak için, bir kısmı da mallarını hırsızlardan korumak için, döndüğünü belirtti.    4 gündür geçişlerin...

IŞİD saldırılarından Türkiye’ye sığınan Suriyeliler geri dönmeye devam ediyor. Dönenlerin bir kısmı savaşmak için, bir kısmı da mallarını hırsızlardan korumak için, döndüğünü belirtti.

    4 gündür geçişlerin yapıldığı Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda bugün de geçişler devam etti. Geçiş yapmak isteyen Hüseyin adındaki bir Suriyeli, "Biz Kobani’ye topraklarımız için dönüyoruz. Bize IŞİD geliyor diyorlardı biz de korkudan kaçtık geldik. Bize uzaklardı ama insanları kesiyorlar diyorlardı.” dedi.

    Kardeşiyle birlikte eşlerini ve çocuklarını Suruç’a bıraktığını ifade eden Berham Reşo, ismindeki bir Suriyeli ise "3-4 gündür çoluk çocuğumuzu, kadınlarımızı buraya getirdik. 4 erkek kardeşim orada duruyor. Mallarımız orada hırsızlık olmasın diye geri dönüyoruz." diye konuştu.

     Berham Reşo'nun kardeşi Murat Reşo da "Savaş bitmedi ama vatanımız için geri dönüyoruz. Hırsızlık olmasın diye geri dönüyoruz. Burada durumumuz iyi değil. Bizim burada bir şeyimiz yok. Evlerimiz orada." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.