Muratpaşa’da Binaların Yarısı İskansız

Muratpaşa’da Binaların Yarısı İskansız

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ilçelerindeki binaların yarısının iskansız olduğunu söyledi. Uysal, davet edildiği 100 yerden 95’ine ruhsatsız olduğu için gidemediğini belirterek, "Kayıt dışılık hayatımıza işlemiş." eleştirisinde...

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ilçelerindeki binaların yarısının iskansız olduğunu söyledi. Uysal, davet edildiği 100 yerden 95’ine ruhsatsız olduğu için gidemediğini belirterek, "Kayıt dışılık hayatımıza işlemiş." eleştirisinde bulundu.

Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) düzenlediği Kent Buluşmaları'nın konuğu Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal oldu. ATB yöneticilerinin ve üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda 6 aylık çalışma dönemi hakkında bilgi veren Ümit Uysal, ilçesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Muratpaşa'da binaların yarısının iskansız olduğunu söyleyen Uysal, "Kayıt dışılık hayatımıza işlemiş. 100 yere davet edildiysem 95’ine gidemedim. Soruyorum, ruhsatsız. Ruhsatsız yerin açılışına nasıl gideyim?" diye sordu. Bu sorunun çözümü için çalışma başlattıklarını dile getiren Uysal, Kırcami’de aynı hataya düşmeyeceklerini kaydederek, "Orada temiz bir mülkiyet tablosu oluşacak." dedi.

Görkemli bina yapma hedefiyle çalışan belediyeciliği benimsemediklerini, günlük hayata kalite katan, insana dokunan belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını kaydeden Ümit Uysal, "Görkemli binalar inşa edip onun lansmanını yapmak istemiyoruz. Evinden düzgün kaldırıma çıksın, çöp kokusu almasın, turunç kokusu alsın, geri dönüşümle ilgili çalışmasını, ayrışımı, evinde yapabilsin. Caddeye çıktığında çiçek görsün, düzgün bir kent yaşamı olsun. Günlük hayatı güzelleştirmeyen, kalite katmayan bir yere bina yapmak üzerine kurulu bir belediyecilik anlayışımız yok. Bizim temel çıkış noktamız insan." diye konuştu.

'ANTALYA’NIN ANAYASASI OLMALI'

ATB Başkanı Ali Çandır da Antalya’nın anayasaya ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, "Şehrin bütün kirliliği, çatıdan tabelaya kadar olan kirliliğiyle ilgili şehirdeki yapılanma, park bahçe düzeninden park bahçe şekline kadar bu kentin anayasaya ihtiyacı var. Bu kentte yaşayanların bazı kurallarla yaşaması gerekiyor. Belediyeler Antalya'nın bu anayasasını yapmalı. Nasıl şirket anayasası oluyorsa, kentin de anayasası olmalı. İnsanlar kurallara göre yaşamalı." şeklinde konuştu.

'KIRCAMİ KAYBEDİLEN SON TARIM TOPRAĞI OLSUN'

ATB'nin tarım topraklarına sahip çıkma sorumluluğu olduğunu da değinen şöyle konuştu: "Son 10 yılda Antalya'da 267 bin dekar tarım arazisini kaybettik. Son tarım toprağı şehidimiz Kırcami. Umuyorum ki bu son kaybımız olur. Kırcami'nin Antalya'daki kentsel gelişime katkı koyacak, referans olacak bir yapıya kavuşturulmasını arzuluyoruz. Umuyoruz Kırcami Antalya'ya yakışır hale gelir. Geri kalmış, gelişmekte olan bölgelere referans olan bir düzenlemeye kavuşturulur." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.