Murat Olgun: Keza;

Murat Olgun: Keza;

Siyasi Partilerin Konya’daki il başkan yardımcıları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

BBP Konya İl Başkan Yardımcısı Murat Olgun

Keza;

Toplumu oluşturan bireyler, ekonomiye enerjisi ile hareketlilik kazandırarak katma değer oluşturmaları gerekmektedir. Toplumları yöneten seçilmişler ise toplum refahı ve ileriye yönelik proje ve istihdam oluşturmakla ilgili çalışmalar yapması zorunludur.

Toplumun dinamiği olan üretime yönelik yatırımcılar, sanayicileri, iş adamların önünü açması ise iktidarın görevidir. İktidar her ay bir önceki yılın ay’ı ile bu yılın ay’ının, ihracat oranlarını vermektedir. Grafiklerin artışı, olumlu bir durum, fakat iç piyasadaki grafiklerin açıklanmaması ekonomiye tekdüze bakış açısından olduğu kanaatindeyim.

İhracatın artması ile iç piyasadaki fiyat artışı sanayicilerin hammadde sıkıntısı çektiği fiyatların her gün güncellendiği bir duruma gelmiştir. Hazır Beton Tesislerinde Çimento fiyatları, Katkı maddesi fiyatları, Agrega fiyatlarının devamlı yükselmesi piyasada istikrarsızlığa sebebiyet vermektedir.  Çünkü Çimento Fabrikaları ihracata yönelmişler ve iç piyasa 2.sınıf Pazar muamelesi görmektedir. İktidar bu sıkıntıya bir çare bulmak zorundadır. Üretimdeki girdi maliyetleri artmaktadır bunun ilk sırasında enerji, mazot, dolara bağlı maddeler vb. gelmektedir.

Konya’mızda istihdam oluşturan mobilya imalatı yapan firma yönetim kurulu başkanı ağabeyle sohbet ederken beyanı beni hayrete düşürmüştür. 6 ay önce parasını göndermiş olduğu Sunta ve MDF yi halen teslim almadığını beyan etmiştir. Nedenini sorduğum da, Türkiye de bulunan Sunta Fabrikalarının tamamı yurt dışına ihracat yaptıklarından dolayı yurt içine 2.sınıf muamelesi yapıldığı ve her hafta zam yapıldığını beyan etmiştir.

Keza, Çimento Fabrikaları, Cam Fabrikaları, P.v.c Fabrikaları, Demir, Alüminyum, Bakır vb. sektörlerin sıkıntısı hammadde sıkıntılarının olduğu bizlerin ihtiyaçları giderilmeden ihracat  grafiğimizin yükselmesi  reklamı yerine, yurt içi hammadde fiyatların istikrarlı seviyelerde korunması ile ilgili çalışmaların yapılması da iktidarın görev ve sorumluluğundadır.

Keza, otomotiv sanayinde bir yedek parça öğleden önce bir fiyat, öğleden sonra yükselen değerde bir fiyat halini almıştır. İhracatımızı yapalım ama iç piyasadaki dinamiklerimizi yok etmeyelim.  

Mücadele eden, istihdam oluşturan sanayicilere, iş insanlarına değer verilmesi,  girişimci ruhlu insanları kaybedilmemesi gerekmektedir.  İç  dinamiklerimizi bitirirsek ihracat yapacak bireylerde bulunmayacaktır.

Selam ve dua ile….

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum