Mümtaz'er Türköne'den MHP'ye sert tepki

Mümtaz'er Türköne'den MHP'ye sert tepki

Milliyetçi kimliği ile bilinen yazar Mümtaz'er Türköne katıldığı bir programda MHP'nin çözüm sürecine karşı tutumunu eleştirdi.

Mümtaz'er Türköne'den MHP'ye sert tepki! Yazar Mümtaz'er Türköne Türk milliyetçilerinin çözüm süreci ve barışçıl çözüm arayışlarına şiddetle karşı çıkmasını eleştirerek "MHP bu süreçte kötü adam rolünü üstlenmiş. Bir rol üstlenmiş, onu yerine getiriyor" dedi.

'MİLLİYETÇİLİK KÜRT ANTİPATİSİ DEĞİLDİR'

"Ancak ben bu süreçte MHP'nin çok iyi bir sınav vermediğini düşünüyorum. Türk milliyetçiliği milletin bekası üzerine fikir birliği yapmak yerine bu süreçte ayrıştırıcı bir rol oynuyor.

Ben milliyetçilik denilen şeyin Kürt antipatisi topladığını düşünüyorum. Bugün, Kürtleri ikna etmek, birlik içerisine almak yerine bir endişeyi ifade etmeden sadece sürece itiraz eden bir milliyetçilik var. Ben bu milliyetçiliğin bölücü olduğunu düşünüyorum. Bu süreç içinde ortak paydayı belirten mesajlar önemli olduğu için buna itiraz ediyorum."

'BU SÜREÇ MİLLİYETÇİLERİN SONU OLUR'

Programa katılan Ümit Özdağ ile polemik yaşayan Mümtaz'er Türköne ''PKK silah bırakmış neye itiraz ediyorsun, adam silah bırakmasın mı?'' diye sordu. "Milliyetçilerin,Türkiye'de yaşayan Kürt vatandaşları kendilerini onurlu ve eşit vatandaşlar olarak hissedecekleri bir projesi var mı? Bunu söyleyebiliyor musun?" diyerek sorularına devam eden Mümtaz'er Türköne "bunu söyleyemiyorsan bu Türk milliyetçilerinin sonu olur." dedi.

'BAĞIMSIZ KÜRT DEVLETİ BİLE KURULUR'

Bırakın federalizmi, bağımsız Kürt Devleti bile kurulur. Buna da Türk milliyetçileri sebep olur. Buna Türk milliyetçilerinin verecek bir cevabı yok mu? PKK silah bırakmış hala itiraz ediyorsun, neye itiraz ediyorsun?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.