Mültecilerin Barınması İçin Ek Bütçe Ve İstismara Uğrayan Kadınlara Sığınma

Mültecilerin Barınması İçin Ek Bütçe Ve İstismara Uğrayan Kadınlara Sığınma

Almanya'da Baden-Württemberg’in (BW) başkenti Stuttgart’ta eyaletin başbakanı Winfried Kretschmann’ın yönettiği mülteci zirvesinde artan mülteci sayısı ile birlikte biriken sorunlara çözüm bulmak ve yeni mülteci dalgalarına karşı tedbir...

Almanya'da Baden-Württemberg’in (BW) başkenti Stuttgart’ta eyaletin başbakanı Winfried Kretschmann’ın yönettiği mülteci zirvesinde artan mülteci sayısı ile birlikte biriken sorunlara çözüm bulmak ve yeni mülteci dalgalarına karşı tedbir almak için önemli konular ele alındı.

Kiliseler, yardım kuruluşları ve ilgili resmi kurumlar ve kuruluşların da temsil edildiği zirvede 2016 yılına kadar mültecilerin barınma giderleri için ek 30 milyon Euro bütçe ayrılması kararlaştırıldı. Bu bütçe ile yurtların bakım ve tamiri ile yeni ihdas edilecek yurtların masrafları karşılanacak.

İhdas edilecek yeni mülteci barınma merkezinin sayısı ise üç bin olacak. Eyalet genelinde mültecilerin barınmaları için müsait yapıların acilen tespit edilecek olması, resmi kurum ve belediyelerin uhdesine bulunan konukevleri ve benzeri yerleşkelerin mültecilerin barınmaları için arz edilmesi de zirvede öne çıkan konular arasında yer aldı. Zirvede Suriye ve Kuzey Irak’ta istismara uğramış bin kadın ve kız çocuğun da eyalete sığınmalarının sağlanması kararlaştırıldı.

Mülteci akını Bavyera'yı da çözüm üretmeye sevk ediyor. Münih'te bulunan mültecilerin ilk yerleştirildiği 'Bayernkaserne' mülteci kampındaki yığılmadan dolayı bu kampa daha fazla mülteci alınmaması kararı alındı. Geçici olarak bazı mülteciler çadırlarda gecelerken, Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter (SPD), konuyla ilgilenmesi için özel bir masa kurdu. Masa, burada ikamet eden mültecilerin kayıt altına alınıp başka yerlere gönderilene kadar bu kampa yeni mülteci alınmamasını önerdi.

Reiter'de kamptaki şartların iyileştirilmesini talep ediyor ve mültecilerin kalabileceği başka binalar araştırıyor. Bavyera Bakanlar Kurulu da Bavyera Sosyal İşler Bakanlığına bağlı kriz masası kurulmasını kararlaştırdı. Mülteci kamplarındaki standart, mülteciye şiddet olaylarıyla çalkalanan Kuzey Ren-Vestfalya’da da (KRV) gündem olmaya devam ediyor. Mülteciler Kurulu, eyalet hükümetini şiddet olayından sonra isabetli kararlar almamakla suçluyor.

Alınan acil tedbirleri yetersiz bulan kurul, “Hedeflenmiş standartlar oluşturulmazsa yeni çalışmalar hangi standartlara göre yapılacak?” diye sordu. Kiliseler gibi bağımsız sivil toplum örgütlerinin de işin içine dahil edilmesini isteyen kurul, ancak bu şekilde kamplarda düzen ve oluşacağına dikkat çekti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.