Mülteci Kampında İşkence Skandalı Bakanın Koltuğunu Salladı

Mülteci Kampında İşkence Skandalı Bakanın Koltuğunu Salladı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde patlak veren mülteci kamplarındaki işkence vakaları eyalet İçişleri Bakanı Ralf Jaeger’i istifanın eşiğine getirdi. Eyalet Kriminal Dairesi (LKA) mülteci kampı işkenceleri kapsamında Hemer...

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde patlak veren mülteci kamplarındaki işkence vakaları eyalet İçişleri Bakanı Ralf Jaeger’i istifanın eşiğine getirdi.

Eyalet Kriminal Dairesi (LKA) mülteci kampı işkenceleri kapsamında Hemer kentini de takibe aldı. Çarşamba günü İçişleri Bakanı Ralf Jaeger toplam on sekiz mülteci kampının yedisinin LKA’nın radarlarına takıldığını açıklamıştı. Öte yandan İçişleri Bakanı’na beklenmedik biçimde KRV hükümeti koalisyon partneri Yeşiller tarafından da ağır bir şekilde eleştirildi.

Yeşiller KRV grubu parti lideri Mona Bauer, Jaeger’in Burbach ve Bad Berleburg olaylarını en başından beri şeref meselesi yapması gerektiğini vurguladı ve “Eziyet ve taciz olayları bizi tüm partilerden fazla yaralıyor.’’ şeklinde konuştu.

Çözüm olarak KRV eyaleti mültecileri için özel bir görevli seçilmesini tavsiye eden Neubauer, “Sembolik birine ihtiyacımız yok. Bize lazım olan mülteci kamplarında gerçekten etkin olabilecek bir insan.’’ dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.